Jones: Želio sam Miočića, on je najveći teškaš svih vremena

SK Fight 18. sij 202321:33
SIMON HASTEGüRD via Guliver Images

Nakon trogodišnje pauze Jon Jones vraća se u UFC svijet borbom protiv Ciryla Ganea za naslov u teškoj kategoriji. Tim je povodom progovorio o svojoj formi, ali i konkurentima, među njima i Stipi Miočiću...

Jones Gane snage će odmjeriti 4. ožujka u sklopu UFC 285 priredbe u Las Vegasu. Za Jonesa će to biti iskorak budući da se nikad prije nije borio u teškoj kategoriji. U poluteškoj je dominirao godinama.

“Uzbuđen sam i zahvalan. Na dobrom sam mjestu. MMA mi je opet zabavan. Naravno, mnogo je pitanja jer sam u novoj kategoriji, no zbog toga sam oštar, nešto što nisam bio pred kraj poluteške kategorije”, rekao je Jones u razgovoru za MMA Underground.

“Imam osjećaj da sam fizički i po snazi bio spreman prije četiri mjeseca. Dana kaže da borba sa Stipom Miočićem nikad nije bila u igri. Bila je, ali nisu se mogli dogovoriti. Pripremao sam se za Ngannoua, potom prošao cijeli kamp pripremajući se za Stipu, a sada imam Ganea. Spreman sam već neko vrijeme. Treniram non-stop. Tri godine, dvaput dnevno, ponekad i triput, i čekao sam ovaj trenutak jako dugo. Drago mi je da imam suparnika.”

Priznao je Jones da je čak možda više htio borbu s Miočićem nego Ngannouom koji je u međuvremenu napustio UFC.

“Borba koja bi mi najviše značila bila bi ona protiv Miočića. On je najveći teškaš svih vremena. Krivo mi je što se to nije uspjelo realizirati. Za sada ne gledam dalje od Ganea, a onda želim poraziti Miočića”, rekao je Jones.