Mladost uvjerljivo krenula prema Ligi prvaka

Marko Uzelac

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti uvjerljivom pobjedom 16:6 protiv turske ekipe Enka Istanbul otvorili su nastup na turniru prvog kruga kvalifikacija Lige prvaka u Herceg Novom.

Turnirima u Herceg Novom (Crna Gora), Mouscronu (Belgija), Nijverdalu (Nizozemska) i Oradei (Rumunjska), počela je nova klupska vaterpolska euro-sezona. Riječ je o prvom krugu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Trećeplasirana momčad prošlosezonskog izdanja Prvenstva Hrvatske, zagrebačka Mladost nastupa u Herceg Novom u skupini C, a u prvom susretu Zagrepčani su bez previše problema porazili turskog dopravaka 16:6 (4:1, 4:2, 3:0, 5:3).

Mladost je povela u prvoj četvrtini s 4:0, a do poluvremena je vodila s 8:3, pri čemu je Enka dva od svoja tri pogotka postigla iz peteraca. Treću dionicu Mladost je dobila s 3:0, a zadnju dionicu s 5:3 za konačnih 16:6.

Mladost su do pobjede predvodili Maroje Gluhaić sa četiri gola, Dario Rakovac je dodao tri, dok su Marko Elez, David Mijić i Tin Fabris zabili po dva gola. Kod Turaka najefikasniji je bio Kaan Baskaya s dva gola, dok je hrvatski vaterpolist Paulo Obradović zabio jedan pogodak.

Petak, 30. rujna donosi dva kola. U prijepodnevnom će se terminu (2. kolo) sastati litavski Žaibas – Mladost (10.00) dok u podne slijedi utakmica između slovačkih Novaka i turske ENKA-e.

Istog dana slijedi i 3. kolo, a u njemu su parovi: Mladost – Novaky (17.00) i Jadran (HN) – ENKA (19.00).

Tri najbolje ekipe iz skupina A, C u kojoj je Mladost i D, te dva najbolja iz skupine B, izborit će pravo nastupa u drugom kvalifikacijskom krugu Lige prvaka.

REZULTATI:
Četvrtak, 29. rujna – 1. kolo:
Mladost – Istanbul 16:6
Jadran (HN) – Žaibas 12:2

Slobodni su Novaky