Gimnastika: Troje Hrvata izborilo finale u Bugarskoj

Slobodan Kadić/HGS

Hrvatska gimnastičarka Tijana Korent te gimnastičari Mateo Žugec i Marko Sambolec izborili su nastup u finalu na Svjetskom Challenge kupu u Varni...

Na prvom turniru iz serije Challenge kupova Tijana Korent (GK Nedelišće) je s najboljom ocjenom u kvalifikacijama preskoka (13,099) izborila subotnje finale u Bugarskoj.

Mateo Žugec (GK Vindija) plasirao se u svoje treće finale na natjecnjima za Svjetski kup na konju s hvataljkama, a Marko Sambolec (GK MZ Macan) upravo će u Varni imati premijerni nastup u finalu na ovoj razini, također na konju s hvataljkama.

“Jako sam zadovoljna s odrađenim skokovima, mislim da sam dobila najveću ocjenu do sada od kada je novi pravilnik na snazi. To me jako razveselilo i iznenadilo. Pogotovo jer sam se vratila nakon ozljede koljena koja je bila dosta ozbiljna. Dva i pol mjeseca nisam skakala preskok. Nadam se da ću u finalu ponoviti ove skokove i time ću biti najzadovoljnija”, izjavila je Korent nakon kvalifikacijskog nastupa.

Mateo Žugec je prošle godine u Varni ušao u svoje prvo finale u Svjetskom kupu te odmah osvojio i medalju, srebro na konju s hvataljkama. U četvrtak je u Bugarskoj ponovno pokazao da je u odličnoj formi.

“Nije moglo bolje. Jučer je podij trening bio užas za mene, predviđao sam da će danas biti pad u kvalifikacijama, a na kraju sam imao svoju najbolju izvedbu do sada. U finalu se nadam da ću uspjeti odraditi jaču startnu ocjenu, 5.8. Idemo po medalju. Drugu iz Varne”, najavio je Žugec.

Marko Sambolec je s ocjenom 13,450 imao osmi rezultat u kvalifikacijama.

“Bilo je napeto. Nisam baš napravio vježbu najbolje što sam mogao. Kiksao sam na ‘Mogilnom’ i na saskoku. Posrećilo mi se malo i upao sam u finale. Nadam se da ću to što sam kiksao danas ipak bolje napraviti u finalu. Samo da odradim vježbu najbolje što mogu, to su mi jedina očekivanja”, rekao je Sambolec.

U kvalifikacijama partera Filip Boroša (ZTD Hrvatski sokol) zauzeo je 13. mjesto s ocjenom 12,250, a Marko Jovičić (GK Rijeka) je bio 22. (8,050). Sara Šulekić (ZTD Hrvatski sokol) je bila 22. na dvovisinskim ručama (8,900), a njezina klupska kolegica Christina Zwicker 23. (8.200) na istoj spravi.

U petak, drugog kvalifikacijskog dana, Zwicker i Tina Zelčić (obje ZTD) će nastupiti na gredi.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!