Rijeka magnet Šveđanima: ‘Neće biti opet pasivni’

Europa 28. srp 202210:32 > 10:33
Roni Brmalj BB220721ZV008 via Guliver Images

Nogometaše Rijeke u četvrtak od 19 sati čeka težak posao u Švedskoj gdje protiv Djurgardensa pokušavaju nadoknaditi 2:1 poraz s Rujevice kako bi izborili treće pretkolo Konferencijske lige.

Riječani su nešto odmorniji jer za vikend su odgodili utakmicu protiv Hajduka, no Šveđani su u sjajnoj formi, dobili su posljednjih šest utakmica.

Dobri rezultati Djurgardena privukli su i navijače, pa je već za Rijeku prodano 18.000 ulaznica.

“Ne vjerujemo da će Rijeka biti tako pasivna kao na Rujevici, ali to ćemo tek vidjeti. Pokušavamo biti spremni za sve vrste scenarija, ali također znamo da smo jaki kod kuće. Svatko mora napraviti ono što je potrebno”, rekao je trener Šveđana Thomas Lageröf.

Osijek će pak u Gradskom vrtu ugostiti kazahstanski Kizilžar. Momčad Nenada Bjelice ima 2:1 iz prve utakmice te je veliki favorit za prolazak u treće pretkolo Konferencijske lige.

Utakmica Osijeku dolazi nakon prvenstvenog poraza od Lokomotive pa je jasno kako Bjelica ističe da pobjeda jako bitna.

“Ne zanima nas kako će oni igrati, fokusirat ćemo se na sebe, na svoj rad na terenu i pokušati dominirati utakmicu, donijeti našim navijačima zadovoljstvo dobre utakmice i europske pobjede. To bi nam bio jako veliki impuls za sve ono što dolazi”, poručio je Bjelica.

Uoči dolaska Kazahstanaca momčad iz Gradskog vrta je objavila kako je prodala više od 4000 polugodišnjih ulaznica, ali i kako su prodane pojedinačne ulaznice za današnju utakmicu dosegle četveroznamenkastu brojku.