Danci razmišljaju o istupanju iz Fife, a ovo je razlog

Katar2022 23. stu 202220:47 1 komentar
AP Photo/Peter Dejong via Guliver Images

Predstavnici Danskog nogometnog saveza razmišljaju o istupanju iz Fife, a problem je nastao zbog zabrane nošenja #OneLove kapetanskih traka u znak podrške LGBTQ+ populacije.

Fifa je tome stala na kraj upozorenjem da će takve trake kažnjavati žutim kartonima prije početka dvoboja.

Čelnik Danskog nogometnog saveza Jakob Jensen otkrio je kako je žuti karton bio minimalna kazna kojom je Fifa zaprijetila danskom kapetanu Kjaeru.

“Engleska je 21. studenog pozvala na hitan sastanak s FIFA-om, a predstavnici krovne organizacije svjetskog nogometa došli su u hotel engleske reprezentacije te tamo rekli da bi u najboljem slučaju kapetane kažnjavali žutim kartonom, ali i da postoji šansa da ih se uopće ne pusti na teren, kao i da ih se suspendira“, rekao je Jensen pa dodao:

“Raspravljalo se o tome ima li FIFA zakonsko uporište za žuti karton te se ispostavilo da ima.”

O toj temi progovorio je i predsjednik Saveza Jesper Moller.

“Uskoro nas čekaju izbori u FIFA-i na kojima glasa 211 država. Navodno Gianni Infantino ima 207 država koje ga podržavaju. Danka nije među njima i neće ni biti“, rekao je Moller pa priznao kako Danska razmišlja o istupanju iz Fife:

“Nije to nešto čega smo se mi sada dosjetili. Već neko vrijeme je naš stav jasan, a radimo i na tome da osnujemo organizaciju u nordijskoj regiji. Opet o tome razmišljamo. Neće biti lako ako se sami odlučimo na istupanje, ali idemo vidjeti kako vratiti povjerenje u FIFA-u. Moramo razmisliti o ovome što se dogodilo i onda s nordijskim kolegama dogovoriti strategiju.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare