Courtois: Kanada nas je iznenadila, a našu grupu podcjenjuju

Grzegorz Wajda via Guliver

U susretu 1. kola skupine F Svjetskog nogometnog prvenstva, u kojoj igra i Hrvatska, Belgija je na stadionu Ahmad Bin Ali svladala Kanadu sa 1-0 (1-0).

Belgijski vratar Thibaut Courtois:

“Prve utakmice na svjetskim prvenstvima su uvijek teške i stresne, pogledajte Njemačku i Argentinu. Naša skupina se podcjenjuje, jer u njoj su četiri dobre momčadi, a mi smo vodeći i s pobjedom protiv Maroka u sljedećoj utakmici ćemo se kvalificirati u osminu finala. Iznenadio nas je kanadski pritisak, brzi su, jaki, a i dobro tehnički potkovani. Što se kaznenog udarca tiče, znao sam da Davies uvijek puca u vratarovu desnu stranu i zato sam ju i odabrao. Ovo mi je prvi obranjeni penal u reprezentativnom dresu“.

Strijelac jedinog gola Michy Batshuayi:

“Ovo nije bila najbolja Belgija. Svjestan sam uloge medija koji moraju kritizirati, ali uvijek je pozitivno krenuti s pobjedom. Osobno, sretan sam što sam zabio“.

Kanadski izbornik John Herdman:

“Moji igrači pokazali su kako pripadaju ovdje. Cilj je bio igrati hrabro i prvi postići gol. Nismo u tome uspjeli, ali i dalje imamo priliku za prolazak zbog remija u drugoj utakmici naše skupine. Ponosan sam na svoju momčad i samo se trebamo i dalje držati zajedno i vjerovati u uspjeh. I naši navijači su također bili nevjerojatni, nije ih bilo mnogo, ali su donijeli živost na stadion”.