Ratnica s Kanara

Blog 2. lip 202117:32 > 17:47
chryslenecaillaud Panoramic

Španjolska tenisačica Carla Suarez Navarro vratila se tenisu nakon višemjesečne borbe s opakom bolešću.

Carla Suarez Navarro prošle je godine krajem veljače igrala turnir u Dohi gdje je u šesanestini finala zaustavljena od Petre Kvitove. Scenarij već i sami znate, krenula je pandemija koronavirusa i sve je bilo zaustavljeno.

Španjolska tenisačica vratila se na rodne Kanare, u Las Palmas gdje je volontirala u jednoj ustanovi koja je dijelila hranu za najpotrebitije s obzirom da je nepoznat virus krenuo na put oko svijeta. No, u rujnu prošle godine Carla je i sama iskusila ono najgore – dijagnosticiran joj je rak, točnije Hodgkinov limfom.

Možda i najgore vrijeme za borbu s opakom bolešću gdje je uz to, još i svijetom kružio virus. Ratnica s Kanara nije se predavala, uhvatila se u koštac s bolešću te je krenula na šestomjesečnu kemoterapiju u Barceloni. No, teško je ne opaziti njezin smiješak na licu gotovo tijekom svakog meča, odlučno je krenula i u ovaj meč, ali onaj životni. Pred njom su bili višemjesečni bolovi, patnja, prošla je dosta toga.

A onda negdje krajem travnja stigle su najljepše vijesti: Suarez Navarro pobijedila je zloćudnu bolest!

Tijekom 2019. Španjolka je objavila kako će se umiroviti na kraju 2020. No, sudbina je htjela drugačije, pa je 32-godišnja tenisačica objavila da će imati oproštajnu turneju u 2021., a zadnji turnir bit će joj US Open.

I jučer je došao napokon taj dan. Zadnji meč prvog kola u Parizu na Roland Garrosu, s druge strane Amerikanka Sloane Stephens. Izgledala je na terenu kao da se ništa nije dogodilo, prvi set odnijela je na svoju stranu 6:3. Nešto slično dogodilo se u drugom setu, došlo se do tiebreaka gdje je Španjolka imala 3:1, no onda je Stephens proigrala i izjednačila. Odlučujući set također se vodila bitka, no Amerikanka je na kraju upisala pobjedu i izborila susret sa Karolinom Pliškovom.

No, lako za taj poraz, bitna je ova životna pobjeda… Felicidades, Carla!