SKener: Hajduk je imao sreću što Dinamo vodi Kopić

Blog 20. tra 202222:13 > 22:15 1 komentar
Antonio Pozo AP_220217_669 via Guliver Images

Kada dana nakon najvećeg engleskog derbija, onog između Liverpoola i Manchester Uniteda, pogledate ovaj najveći hrvatski, između Hajduka i Dinamo, jasno vam je zašto se tolika lova okreće u Premier ligi, a ne u HNL-u.

Hajduk je srušio Dinamo, drugi put ove sezone, a treći put da od najvećeg rivala nije primio gol u HNL-u. Održali su Bijeli lekciju Dinamo na jesen u Maksimiru slavljem 2:0, uslijedila je alibi utakmica u ožujku i konačnih 0:0, da bi danas momčad Valdasa Dambrauskasa trenutkom genijalnosti Nikole Kalinića uzela tri boda i zadržala nadu u naslov.

Odlučio je Litavac na teren poslati vrlo ofenzivnu momčad s Livajom, Kalinićem i Mlakarom u prvih 11. Očekivao se goropadni Hajduk, kad ono, iznenađenje, alibi pokušaji koji čekaju trenutak genijalnosti Livaje ili Krovinovića. E, nisu navijači Bijelih to dočekali. Iako imali su sreće što je s druge strane Dinamo kojeg s klupe vodi Željko Kopić.

SofaScore

Kopić je na Poljud došao s jednim ciljem, ne izgubiti utakmicu, pa je tako i postavio momčad, koja je kao u inat očito upila svaki njegov savjet uoči dvoboja. Prvo poluvrijeme je bilo toliko zanimljivo, da je ipak interesantnije od gledanja highlighta bilo čitati komentare navijača ispod objava klubova na Facebooku. Pa da ne bi ispalo da mi pametujemo, neki su lijepo primjetili da su fizioterapeuti pretrčali više od pojedinih igrača, a drugi da o kvaliteti utakmice dovoljno govori da je Catherine-Theophile jedan od njezinih ponajboljih igrača.

U drugom poluvremenu napokon smo dočekali i nogomet. ‘Dobardouskrsa’ je shvatio da je Uskrs prošao i da nema baš previše vremena da spasi što se spasiti da i ostavi Hajduk u utrci za naslov prvaka.

“Kalinić je igrač koji je napravio karijeru, koji ima nos za gol. No, iskreno, očekivao sam od njega da će se brže adaptirati po povratku. Zna klub, grad, atmosferu, ipak sam ga očekivao u boljem izdanju”, rekao nam je u utorak Zoran Vulić.

Veliki igrači očito ne vole kada ih se prozove iz vlastitog dvorišta. Igrala se 63. minuta, na desnoj strani u šesnaestercu Dinama kombinirali su Kalinić i Mikanović, a onda napadač Hajduka nije imao oko sebe čuvara na velikom prostoru, što je nedopustivo, te je prekrasnim golom za vodstvo Hajduka to i kaznio.

Bijeli su napravili ono što su tražili, čekao se Dinamov odgovor, koji ipak nije stigao. Ivanušec je pokazao da ipak još nije spreman za najveće izazove, a dojam je da je Kopić s preostalim izmjenama itekako zakasnio, i pokazao da nije trener za klub iz Maksimira.

Nekorektno bi bilo ne spomenuti Igora Pajača iz Zeline koji se za razliku od Hajduka nije probudio ni u drugom poluvremenu. Alibi suđenje, neodlučnost kod većine odluka, kao da nije znao za koju stranu suditi. Izuzev, nedosuđenog penala u 19. minuti, nije bilo previše odluka o kojih će se lomiti koplja.

Dinamo je eto dao priliku Osijeku da s pet pobjeda do kraja odnese povijesni naslov. No, morat će momčad Nenada Bjelica još na Maksimir, a prije toga i na Rujevicu. Vratili su Plavi u život i Hajduk, koji eto sada lovi dvostruku krunu u Hrvatskoj, ali baš kao i Osijek, ima gostovanja na Rujevici i u Maksimiru.

SofaScore

Dobili smo dramu kakvoj su se ljubitelji nogometa u Hrvatskoj nadali. Barem do subote i Rujevice…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare