SKener: Imao sam strašnog petla

Blog 26. velj 202116:12 0 komentara
Foto: Alex Pantling / Staff

Bila je to jedna zlatna koka u Dinamovoj povijesti

Kuglica je rekla – Tottenham! Suparnik je baš atraktivan, intrigantan, s karizmatičnim trenerom, koji usput nikada nije ispao u ovom natjecanju. Okorjeli Dinamovi simpatizeri su priželjkivali Molde, Young Boyse, Slaviju i nekog lakšeg suparnika, jer već jednom žele vidjeti veliki Dinamov rezultat. A devetoplasirana momčad prvenstva Engleske, koja je odlaskom Pocchetina izgubila na lepršavosti i šarmu, kod Mourinha igra nešto pragmatičnije. Nekoliko puta je Jose Mourinho, koji se u Maksimiru mučio kao trener Reala (u vrijeme Christiana Ronalda) a slavio golom Di Marie 1:0, naglasio da mu je cilj u ovoj sezoni osvojiti Europsku ligu. Suparnik kojeg ne želiš na putu prema uspjehu, ali suparnik koji ti može dati odgovor – gdje je tu Dinamo u sezoni 2018./19.?

A uspomene na ova dva kluba nije prekrila patina, sučeljavanje iz 2008./09. je svakako pamtljivo po atmosferi koju su BBB prezentirali na tribinama tada još trošnog White Hart Lanea. Bili su i tada najbolji Dinamov igrač u skupini u kojoj je bilo pet klubova. Protiv Tottenhama se igrala samo jedna utakmica, rezultat je bio 4:0, a pokojni novinarski virtuoz s perom Tomislav Židak, inače simpatizer Spursa, također i nepopravljivi sanjar u Dinamov proljeće, kojeg nažalost nije doživio, tada je rekao da će mu taj poraz ipak najlakše pasti.

I ako će Tottenham biti Dinamu i danas i zvučno ime i veliki suparnik, Dinamovom gazdi su Spursi (pijetao je simbol i maskota kluba) bili poslovno super zanimljivi klijent. Naime, poslovni odnos s Danielom Levyem je bio dobro razvijen, a jedan od najpamtljivijih transfera, tada i najunosniji, je bila prodaja Luke Modrića u Tottenham. Bila je to postaja s koje se kasnije Luka lansirao i do pozicije najboljeg nogometaša na kugli zemaljskoj, a upravo će engleski novinari danas napisati kako je Dinamo klub koji je Tottenamu prodao jednog od svojih najvrjednijih eksponenata.

Eto, i Zdravko Mamić je jednom mogao pjevušiti ‘Imao sam strašnog petla’.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!