Nogometaši Varaždina imali prometnu nesreću uoči utakmice

Hrvatska 27. sij 202321:01
Guliver Image

Varaždin je pobijedio Slaven Belupo rezultatom 1:0 u 19. kolu SuperSport HNL-a, a domaći trener Mario Kovačević otkrio je da su trojica njegovih nogometaša imala prometnu nesreću.

Lamine Ba je vozio, Andris Herrera mu je bio suvozač, a Itsuki Urata je sjedio iza. Sudar je bio prilično žestok, a sva trojica igrača zaradili su ozljede.

Najgore je prošao Herrera koji je natukao prsa, a morao je ići u bolnicu na dodatne preglede. Urata je čak zaigrao, on ima samo ogrebotine na nozi. Lamine Ba gotovo nije pretrpio nikakvu štetu.

Svaka mu čast što je bio sposoban za igru i ušao je. Sva sreća da je sve dobro prošlo”, rekao je Kovačević nakon utakmice pa dodao:

“Bila je ovo šahovska partija. Znali smo njihove dobre strane i teško smo dolazili do prilika u zadnjoj trećini. No, vjerovali smo u sebe i baš je nagradilo. Kad se sjetim prve utakmice i sad – koliko smo mi napredovali. Vjerujem da ćemo u nastavku prvenstva biti samo još bolji.”

Puno nezadovoljniji bio je trener Slaven Belupa Zoran Zekić.

“Bolje da ne komentiram kako je došlo do toga gola i kako smo ga primili. Imali smo aut po dijagonali 120 metara od mjesta gdje se faul dogodio. Pretrčali su nas, to se u 89. minuti ne radi. Varaždin je zasluženo pobijedio, bili su bolja momčad, kombinatorna, a mi se nismo uspjeli nametnuti“, rekao je Zekić pa sumirao:

“Dosta je to siromašno od nas što se tiče nogometa prema naprijed. Moramo se resetirati, dosta je upitnika, dosta igrača je izvan forme i kad imaš toliko igrača koji su izvan ritma, trener je najodgovorniji.”