Bavarci prošli bez kazne za veliki propust u Bundesligi

Bundesliga 8. tra 202213:32 > 13:32
GuliverImages

Bayern je prošlog vikenda u Freiburgu u dvoboju Bundeslige pobijedio s 4:1, ali uz jedan vrlo nepromišljen propust koji će ipak proći nekažnjeno.

Naime, u jednom trenutku na terenu je bilo 12 igrača Bayerna jer je došlo do zabune tokom izmjena. Bavarci su s igračem manje na terenu proveli 15-ak sekundi, nakon čega je duel prekinut dok se sve nije riješilo.

Iz Freiburga su odlučili da upute žalbu Njemačkom nogomentom savezu (DFB) i bila je jedna od opcija da im se dodijele tri boda za zelenim stolom, no danas je stigao odgovor Sportskog suda DFB-a.

Unatoč propustu Bayerna, neće ostati bez bodova i na snazi ostaje rezultat 4:1 koji je zabilježen.

Iako je menadžerica Bayerna Kathleen Krüger izazvala pomutnju unosom pogrešnog broja dresa na stol za izmjene, sportski sud DFB-a presudio je da se rekordni prvaci Njemačke “ne mogu smatrati odgovornim za krivo korištenje igrača koji nema pravo igrati”.

“Naime, nastavak igre s dvanaest igrača u biti je posljedica krivog ponašanja sudija”, stoji u priopćenju DFB-a.

“Prije svega, pretpostavljamo da su svi igrači FC Bayerna imali pravo igrati”, rekao je Stephan Oberholz, predsjednik sportskog suda, dodavši:

“Bez obzira na to, u najmanju ruku minorni doprinos Bayerna, koji je sekundaran zbog lošeg ponašanja sudaca, nije dovoljan sa stajališta proporcionalnosti da opravda ozbiljne pravne posljedice revalorizacije igre”.

To znači da Bayernu ostaje 66 bodova i šest kola prije kraja ima čak devet bodova više u odnosu na Borussiju Dortmund i po mnogima je njemački aktualni prvak osigurao novi naslov.

Sljedeći dvoboj Bayern igra u subotu, kada će na Allianz Areni ugostiti Augsburg.