Potvrdio i klub: Matkovića Pelicansi vraćaju u Europu

ABA League 23. srp 202215:51 > 16:03
BB220228PH039 via Guliver

Karlo Matković sljedeće sezone ostaje u Europi unatoč tomu što je izabran na NBA Draftu.

Karlo Matković, koji je ovog ljeta postao još jedan od Hrvata draftiranih u NBA ligu, iduće će sezone nositi dres ljubljanske Olimpije, objavio je slovenski klub na svojim službenim stranicama.

Matkovića su New Orleans Pelicansi draftirali s 52. mjesta, no hrvatski krilni centar će ostati u Europi i razvijati se u Ljubljani.

„Jako sam sretan što ću u nadolazećoj sezoni biti dio Cedevite Olimpije. Jedva čekam da stignem u Ljubljanu, da upoznam nove suigrače, da krenemo s pripremama i počne nova sezona. Pozivam navijače da nam se pridruže na domaćim utakmicama i da nas bodre“, rekao je Matković.

“Napokon je Karlo sletio među nas, jako smo sretni što će nam se pridružiti. Riječ je o igraču koji ima veliki potencijal, ali je ujedno i zahvalan i mlad igrač s puno mladenačke energije koju će prenijeti na cijelu momčad. On će sigurno napredovati s nama i pomoći nam da ostvarimo naše ciljeve. Jako sam sretan i jedva čekam da se bacimo na posao i da nam se on pridruži jer će se sigurno uklopiti u naš sustav brze i energične igre s puno skokova i kontakta“, rekao je pak trener kluba Jurica Golemac.