Junak dana: Vraća se kući, a hoće li se barem ispričati?

Euro 2020 8. srp 202110:48 > 10:51
Frank Hoermann/SVEN SIMON/picture-alliance/dpa/AP Images

Dosanjali su Englezi napokon to finale na velikom natjecanju. Trebalo im je 55 godina, a hoće li 'nogomet vratiti kući' vidjet ćemo u nedjelju kada ih čeka finale s Italijom.

Engleze ljudi ne vole, i tu nismo izmislili nikakvu toplu vodu kada to kažemo! Ali sinoć nisu oni krivi što je utakmicu sudio Danny Makkelie i što su ponajviše zahvaljujući njemu i pomoćnicima izborili finale Europskog prvenstva.

Englezi su sinoć bili bolja momčad od Danske, i to će reći svatko tko je gledao utakmicu kada sa strane stavi emocije.

No, vratimo se na glavnu priču dana, nizozemskog policijskog inspektora Dannyja Makkelieja, koji je jednom već ove godine bio priča dana dan nakon utakmice.

Sjećate se Beograda i onog nepriznatog gola Cristianu Ronaldu, iako su svi na stadionu osim sudac i njegovom pomoćnika vidjeli da je lopta prošla crtu. Cijenu je platio pomoćnik, a Makkelie se nekoliko dana kasnije ispričao Portugalcima.

Ovaj 38-godišnjak ove sezone sudio je već 46 utakmica, među ostalima i Dinamu u Europskoj ligi protiv Villarreala, dok je na Europskom prvenstvu priliku dobio u četiri utakmice.

Englezima je sudio drugi put, prvi put je bilo u osmini finala protiv Njemačke. U tom dvoboju posao je odradio na razini, baš kao i u većini utakmica ove sezone.

No, sinoć nije bio u formi, kao i ni njegovih sedam pomoćnika. Jer nisu samo pogriješili kod gola Engleza, ni gol Danaca nije bilo regularan.

Ali, tko će sad o tome kada je progurao u finale ‘najveće neprijatelje cijelog svijeta’ Engleze.

Govoriti što bi bilo kad bi bilo da tog penala nije bilo je besmisleno, jer usmjerio je taj trenutak utakmicu dalje, pa je Southgate nakon toga zatvorio utakmicu i odveo Engleze do najvećeg uspjeha od 1966.

Makkelie se sigurno vraća kući nakon ovakvog izdanja, pitanje je samo kome će se ovog puta ispričati i tko će ‘platiti glavom’.

Komentari

Vaš komentar