SKener: Zašto je smijenjen tako uspješan trener?

Blog 21. tra 202212:29 > 12:35 0 komentara
AP Photo/Ian Walton

Eh, da je Željku Kopiću bilo svako kolo ove sezone igrati protiv Rijeke. Pa čovjek bi dobio doživotni ugovor u Dinamu.

Željko Kopić na klupu Dinama sjeo je početkom prosinca prošle godine i odmah u debiju na Maksimiru izgubio od Hajduka 2:0. Nanizao je potom šest uzastopnih pobjeda u HNL-u, da bi niz prekinuo remi na Maksimiru protiv velikog gradskog rivala Lokomotive. Dogodio se potom poraz u Gradskom vrtu od Osijeka 1:0.

Krenuo je potom opet Kopić niz nepobjedivosti koji je trajao gotovo dva mjeseca, do srijede i Poljuda. Od Osijeka do Hajduka ostvario je Dinamo pet pobjeda i remi. Kao što primjećujete rješavao je Kopićev Dinamo male utakmice prilično sigurno, u 16 utakmica na klupi ima impresivnih 68,8% pobjeda. Izgubio je tek tri utakmice. Momčad mu zabija gol i pol u prosjeku po utakmici. U čak 63% utakmica nije primio gol.

SofaScore

Zašto su onda mnogi zazivali smjenu tako uspješnog stručnjaka?

U dvobojima velike četvorke dobivao je tek Rijeku, od Osijeka je u Gradskom vrtu izgubio, a ono što najviše boli navijače Dinama, je tek jedan bod u tri derbija s Hajduka, i to bez da su zabili najvećem rivalu.

U derbijima se najbolje vidi lutanje trenera Plavih, ali i njegov kukavičluk, gdje ni u Gradskom vrtu, ni protiv Hajduka, nije krenuo u nadigravanje, već je odlučio ne izgubiti. Sreća mu nije bila naklonjena, pa je prilično jasno zašto su u Maksimiru već nakon posljednjeg sučevog zvižduka na Poljudu počeli zvati potencijalne kandidate za klupu.

Istina je, puno je onih koji su u ostali čudu da Kopić već u srijedu nije postao bivši.

Dinamo je ne tako davno, u svibnju 2018. odlučio smijeniti Nikolu Jurčevića s klupe, iako mu je preostalo za odigrati samo jedno kolo, kao i finale Kupa. Bojali su se tada u Maksimiru da im Hajduk slučajno ‘ne ukrade’ Kup. Potez se pokazao kao dobar, jer Bjelica je uzeo dvostruku krunu, a kasnije i srušio brojne rekorde u Maksimiru, no velika ljubav današnjeg trenera Osijeka i braće Mamić nije potrajala ni dvije godine.

No, zato je četvrtak ujutro bio pametniji na Maksimiru, pa su donijeli jedinu logičnu odluku i smijenili Kopića te tako ponovili scenarij do 2018.

Najveći problem Plavih sada je što dva najizglednija kandidata za klupu imaju posao. Jedan je srušio sve rekorde u susjedstvu, a iako je nedavno potpisao novi ugovor s klubom, ne propušta istaknuti kako će ljeto dati sve odgovore, pa tako i onaj hoće li raskinuti ugovor s klubom i preseliti u Maksimir.

Drugi izgledni kandidat za klupu Dinama nedavno je izgubio baš je protiv Plavih izgubio na domaćem terenu nakon velikog preokreta u završnici utakmici. No, itekako u završnici prvenstva može biti od pomoći Dinamu, jer dva najveća rivala Plavih baš stižu k njemu. Dobra mu je vijest da bi sljedeće sezone na Maksmiru mogao trenirati i svog najboljeg igrača u ovoj sezoni.

No, Dinamo sada nema vremena čekati… Ili u vlastitom dvorištu možda ima spremno rješenje do kraja sezone. Čovjeka koji ih je i poveo u sezonu…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!