SKener: Kapetan u punom smislu te riječi

Blog 28. tra 202212:17 > 29. tra 2022 8:22 0 komentara
Action Images via Reuters/Carl Recine

Još jedna sjajna europska večer za navijače Liverpoola na Anfieldu. U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka pao je Villarreal 2:0.

Bila je to još jedna u nizu dominantnih pobjeda Liverpoola, a ako za čime i mogu žaliti Redsi i njihovi navijači je činjenica pobjeda uoči uzvrata u utorak na Madrigalu nije ostvarena većom razlikom.

Na putu do polufinala Žuta podmornica je izbacila Juventus i Bayern, no nakon ovih 90 minuta na Anfieldu jasno je da im samo čudo može donijeti finale u Parizu 28. svibnja.

Čak 19 udaraca i 73% posjeda lopte ne otkriva čak potpuno pravu sliku s Anfielda, jer i kod 0:0, kao i kod 2:0 igrači Unaija Emeryja trudili se ukrasti koju sekundu vremena. Povijest nas je naučila da nikog ne treba otpisivati, no dojam je da je Liverpool jako blizu trećem finalu Lige prvaka u posljednjih pet godina.

Istini za volju, nisu Redsi u prvih 45 minuta utakmice u srijedu pronalazili način kako zabiti Geronimu Rulliju. A onda je na početku drugog poluvremena trener Liverpoola Jürgen Klopp odlučio napraviti potez koji smo već viđali i ranije. Trenta Alexander-Arnolda gurnuo je u sredinu, dok je na desnu strane obrane preselio Jordan Henderson.

SofaScore

Taktički potez koji je odlučio pobjednika. Henderson je s(p)retno kumovao prvom golu Redsa, dok je loptu Salahu koji je asistirao za gol Manea, iz srca veznog redsa dao baš Trent.

I danas tvrdim da je kapetan Henderson jedan od najzaslužnijih što se naslov 2020. nakon 30 godina vratio na Anfield, a dojam da može igrati u klubu još ne znam koliko godina i neće dobiti naklonost dijela navijača.

Henderson je bez ikakvog spora čovjek za velike stvari, koliko god neki postavljali pitanje bi li igrao da nije kapetan Redsa. Pa baš je Henderson prije tri godine pokrenuo čudesni preokret protiv Barcelone na Anfieldu u polufinalu Lige prvaka. I u srijedu navečer je bio taj koji je donio toliko čekani gol.

Ne, nije to bila utakmica koja će se Hendersonu pamtiti, ali opet ga je bilo po cijelom terenu i radio je ono što se od kapetana očekuje. Ostali su ga slijedi, baš kao i većim dijelom posljednjih godina. Najvažnije od svega, Klopp mu vjeruje.

Kad smo kod njemačkog trenera, on ima jako slatke brige, jer za razliku od prošle sezone, ove su ozljede zaobišle donekle njegovu momčad. Ima i širinu kao nikada ranije, a gotovo mu je svejedno hoće li devetku odigrati Mane, Jota ili Firmino. Uz ovakvog Salaha i Diaza ne može pogriješiti. Posljednje utakmice pokazale su da Senegalcu ta pozicija odlično odgovara, posebno je vidljiv napredak u suradnji s Egipćaninom. A takav Liverpool je strah i trepet za svakoga…

Joe Giddens

Pred njima su četiri ključna tjedna, utakmice gotovo svaka tri dana. Prođu li Villarreal i izbore finale Lige prvaka, u svim natjecanjima u kojima su igrali ove sezone odigrat će maksimalan broj utakmica. Sve se glasnije priča o najvećoj momčadi u 130-godišnjoj povijesti kluba. Još samo deset koraka. Točno mjesec dana. Uhati trofej tog 28. svibnja u Parizu kao šlag na sjajnu sezonu…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!