SKener: Jackpot od 68 milijuna eura!

Blog 29. tra 202115:32 > 15:39 1 komentar
Federico Gambarini/picture-alliance/dpa/AP Images

Prošle godine Manchester City je u 38 kola Premier lige primio 35 golova, da bi ove u 33 utakmice protivnici njihovu mrežu tresli u 24 navrata.

Liga kup su Građani već osvojili, na dobrom su putu da uzmu i Premier ligu, a blizu su i finalu Lige prvaka nakon što su u srijedu na Parku prinčeva s 2:1 dobili PSG u prvoj utakmici polufinala.

Jedan od razloga jako dobrih rezultata Cityja ove sezone je njihova obrana, a kao karika koja im je nedostajala pokazuje se Ruben Dias.

Danas se kao pun pogodak čini tih 68 milijuna eura koje je Pep Guardiola na početku sezone izdvojio za 23-godišnjeg braniča Benfice.

“Kada sam bio klinac gledanje Premier lige vikendom bio mi je savršen vikend. Puno sam učio gledajući Vidića, Ferdinanda, Terryja, Kompanyja”, istaknuo je Dias.

Portugalac je u samo četiri dana u džep pospremio Harryja Kanea i Kyliana Mbappea, koji su ostali bez udarca prema golu u te dvije utakmice u kojima ih je čuvao.

A koliko je samo bilo sumnji među navijačima Građana kada je dolazio, da bi danas bio nezamjenjiv stup obrane Cityja.

Uz njega čak i Stones izgleda kao branič od 50 milijuna eura, koliko ga je City platio Evertonu, znaju se našaliti navijači Manchestera.

Ne čudi da mu se udvostručila vrijednost u odnosu na početak sezone, kao ni činjenica da konkurira za igrača sezone u Premier ligi.

Najbolji branič svijeta? Još je rano o tome pričati, ali na pravom je putu da to postane…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare