SKener: Besplatno i vrhunsko, ali postoji problem

Blog 29. ruj 202219:50 3 komentara
Sport Klub

Nakon poraza od GOG-a i Magdeburga, rukometaši PPD-a Zagreb u trećem kolu Lige prvaka našli su prvu 'žrtvu'. U zagrebačkoj Areni s 29:23 pao je portugalski Porto.

Dugo su zagrebaši lomili Portugalce, koji su baš kao i vječiti prvak Hrvatske novu sezonu Lige prvaka otvorili s dva poraza. Imali su zagrebaši i plus četiri u jednom trenutku prvog poluvremena, da bi na odmor otišli tek s plus jedan. Ipak, momčad Ivice Obrvana goste je slomila u završnici utakmice i na kraju upisala uvjerljivu pobjedu od šest razlike.

Definitivno pobjeda koja će Plinare napuniti samopouzdanjem uoči novih euro izazova, ali i pobjeda koja je pokazala da se ovaj Zagreb itekako može potući za mjesta koja vode u osminu finala Lige prvaka.

Zagreb je u utakmici protiv Porta pokazao da ima iznimno kvalitetnu lijevu stranu napada gdje je odličan bio Slovenac Aleks Kavčić sa šest golova, dok je još jednu briljantnu utakmicu, kakve mu pamtimo i iz godina dok je nosio dres Vardara, odigrao 39-godišnji Rus Timur Dibirov.

Priznajem, ugodno sam se iznenadio kada je takva klasa potpisala za Zagreb, jer Dibirov je još jedan pokazatelj da su godine samo broj. Kakav god kut s lijevog krila bio, isplativo se kladiti da će ovaj Rus to pospremiti u mrežu.

Jedina je šteta što njegove majstorije, kao i majstorije njegovih suigrača u zagrebačkoj Areni prati tek šačica ljudi. Uz klub su tu uvijek njihovi vjerni Bijeli lavovi, a u srijedu su među par stotinjaka navijača eto zagrebaše došli podržati i dinamovci Mislav Oršić, Stefan Ristovski i Josip Mišić.

Ako niste znali ulaznica za utakmice PPD-a u rukometnoj Ligi prvaka je besplatna, pa se s pravom moramo zapitati zašto ono najbolje što europski klupski rukomet nudi ne zanima zagrebačku publiku.

Razloga je sigurno nekoliko, od toga da Zagreb ipak već godinama nije europski rukometni vrh, a poznato je da Hrvati samo cijene uspjeh. Dio krivice sigurno snosi i klub, koji ne radi dovoljno na medijskoj slici, pa često prolaze ispod radara. No, čini se da je najveći problem ipak razmažena zagrebačka publika koja bi vjerojatno napunila dvoranu da se radi o četvrtfinalu ili kojem kasnijem stupnju natjecanja, a ovo je ipak ‘samo’ borba po skupinama.

Jer kako drugačije objasniti da besplatna Liga prvaka zanima tek šačicu ljudi, pa Arena izgleda uistinu tužno dok na parketu možemo gledati vrhunski rukomet. Bojimo se da se stvari neće previše promjeniti ni u nastavku sezone… Iako Dibirov i društvo te njihove čarolije zaslužuju da ih vidi još netko izuzev obitelji i bliže rodbine.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare