Je li Krznar jedini krivac za ovakav Dinamo?

Blog 26. stu 202111:25 > 11:27 0 komentara
GEPA pictures/ David Bitzan

Dinamo je u petom kolu Europske lige odigrao mršavih 1:1 s Genkom i time nastavio niz neuvjerljivih rezultata u posljednje vrijeme.

Nije samo nastavljen taj škakljiv niz, nego se i maksimalno zakomplicirala situacija u skupini Europske lige. Dinamo bi da je pobijedio Genka prošao dalje, a sada mora izvući bod kod West Hama ili se nadati da Genk kod kuće neće pobijediti Rapid.

Čak ne bih rekao da je to najveći problem za Dinamo. Modri će kako je Krznar nakon utakmice rekao i na proljeće igrati Europu, bila to Europska ili Konferencijska liga, ali moglo bi biti velikih problema u HNL-u.

Ljut je bio trener Dinama nakon Genka rekavši da Dinamo zaista nema sreće u posljednje vrijeme jer praktički iz svakog udarca na gol prime pogodak. Dinamo je u zadnja tri dvoboja dva puta remizirao i upisao jedan poraz od Lokomotive. Mogu se složiti s Krznarom i reći da je Dinamo bio dosta bolji od Lokomotive te da je u tom dvoboju realno zaslužio i pobjedu, ali takve utakmice se događaju.

Onaj drugi remi odigrali su u derbiju s Osijekom. Pomalo naivno Dinamo je primio pogodak iz kontre na početku utakmice, a to je nešto što je sanjao Osijekov strateg Nenad Bjelica koji se nakon toga ‘začahurio’ u svoju polovicu i na kraju ostao neporažen na Maksmiru. Dinamo je i u tom dvoboju bio bolji, ali na kraju se pamte samo rezultati i Krznar će vrlo brzo morati doći do njih ako želi ostati na klupi.

Dinamo je razočarao protiv Genka. U najbitnijoj utakmici sezone Modri su bili jalovi, nisu nametnuli svoju igru i ispustili su veliku priliku proći skupinu. Igrači i trener su nakon utakmice bili malo nerealni govoreći da su dominirali te da su bili bolji suparnik u ovoj utakmici. Genk je solidna momčad, ali Genk je osmoplasirana ekipa belgijskog prvenstva i momčad koja u posljednjih 12 utakmica ima šest poraza i samo tri pobjede. O čemu mi pričamo? Dinamo je ovo morao dobiti, pogotovo jer je igrao kod kuće i jer je Krznar imao najjači mogući sastav na raspolaganju.

Upravo me jučerašnja utakmica nagnala da razmislim je li ovakav Dinamo i dalje prvi favorit za naslov prvaka.

Objektivno gledajući Dinamo bi i dalje bio moj prvi izbor za ovosezonsku titulu, a vjerujem i mnogim nogometnih stručnjaka. Međutim, ove posljednje utakmice mi pokazuju da je Dinamo ranjiv, da sve manje ekipa u HNL-u ‘skine gaće’ prije utakmice braniteljima naslova. Nemaju Modri taj pobjednički gard od prošle sezone, pa naravno ni od pretprošle kada je sada veliki ‘neprijatelj’ Bjelica bio na klupi. Je li to zbog Krznara? Rekao bih da krivica leži na treneru, ali i igračima koji ne pokazuju ono što su pokazivali prošlih sezone.

Tu ponajprije moram istaknuti Oršića, Ivanušeca koji je dobro krenuo u sezonu, ali je sada naglo pao, pa naravno i glavnog igrača Brunu Petkovića koji igra toplo-hladno cijele sezone. Upravo je taj posljednji jučer bio najtiši protiv Genka te je Dinamo izgledao obezglavljeno kada se igra na vrti oko Petka.

Osjeti se i Livakovićev pad forme, odražava se to na sigurnost obrane koja nema više onog nepogrešivog vratara iza sebe koji će ispraviti svaku njihovu pogrešku. Da ne bi bilo da sam zaboravio motor ekipe, nisam… Arijan Ademi je uz Petkovića najbolji igrač Dinama ove kalendarske godine. Fantastični veznjak muku muči s ozljedama ove sezone, u dva navrata je bio ozljeđen i jasno je kao dan koliko nedostaje Dinamu onaj pravi Ademi. Pogotovo nakon odlaska još jednog ‘motora’ Kristijana Jakića u Eintracht. Josip Mišić je kvalitetan igrač, ali jednostavno nema tu motoriku koja je potrebna Dinamu. Ademija je najčešće mijenjao Gojak koji je sjena onog igrača koji je Dinamu donio Ligu prvaka golčinom protiv Rosenborga.

Dinamo nije uvjerljiv, ali Dinamo je i dalje u samom vrhu HNL-a. Protivnici su sve opasniji, rekao bih da je Bjeličin Osijek najkonstantnija prijetnja, nisu atraktivni, ali ‘rudare’ u svakoj utakmici i nikome neće poklanjati bodove.

Mnogi bi napokon htjeli vidjeti Hajduk u borbi za titulu, možda je nevjerojatan preokret u Jadranskom derbiju protiv Rijeke trenutak koji je prelomio sezonu za njih. Možda je novi trener Dambrauskas taj koji će homogenizirati vrlo kvalitetnu momčad na čelu s Livajom koju Hajduk trenutno ima i iz sve snage napasti titulu… Sve je to možda, Hajduk nas je puno puta razočarao tako da je teško pretpostavljati što oni mogu.

Tu je i Tomićeva Rijeka koja igra iznenađujuće dobro, te su zasluženo također u samom vrhu HNL-a. Po nekoj kvaliteti igrači oni su najslabiji od ove četiri ekipe u vrhu, ali uz prvog strijelca lige Drmića, vrhunskog trenera te fanatičnu publiku na Rujevici mogu se upustiti u borbu za naslov.

Pišući sve ovo, i dalje mi je Dinamo za dlaku ispred svih, ali ne s ovakvim partijama koje pružaju u posljednje vrijeme. Nešto se mora promijeniti, ili trener, ili pristup i igre igrača koje nisu kao prošlih godina. Modra svlačionica posjeduje previše kvalitete da bi pružali ovakve predstave koje ne zastrašuju protivnike u HNL-u, a Dinamo bi to zaista morao s ovim kadrom igrača koji posjeduje…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!