Slavni klub pod svaku cijenu želi Bojana Bogdanovića!

NBA 8. lip 201913:13 > 13:15
Photo by Andy Lyons/Getty Images)

Za manje od mjesec dana NBA liga će otvoriti tržište slobodnih igrača, a tamo će se naći i najbolji hrvatski igrač Bojan Bogdanović.

Photo by Maddie Meyer/Getty Images)

Bojan Bogdanović iza sebe je ostavio najbolju sezonu karijere, pozicionirao se kao jedan od vođa momčadi Indiana Pacersa posebno nakon teške ozljede Victora Oladipa.

Pred najboljim hrvatskim igračem sada je najvažnije ljeto kada će odlučiti gdje nastavlja karijeru, naravno svojim statusom Bogdanović je zaslužio i bogat ugovor koji će ga prema svemu sudeći učiniti najbolje plaćenim hrvatskim sportašem u povijesti.

Protekle sezone Bojan je igrao za ugovor od 10.5 milijuna dolara, međutim špekulira se kako će pod novim uvjetima zarađivati između 15 i 20 milijuna dolara godišnje. Bogdanović će biti jedan od najtraženijih bekova u ligi. Osnovno pitanje koje se postavlja jest: gdje će nastaviti karijeru?

Indiana može ponuditi najviše novca, kao i sustav koji je Bojana transformirao u ponajboljeg šutera lige te riješio ga problematičnih oscilacija u obrani što je bio i najveći minus u njegovoj igri. Prema statističkim podacima s kraja regularne sezone, Bojan je ostvario bolji defanzivni rating (Defensive Win Share) od igrača kao što su LeBron James, Damian Lillard i Luka Dončić.

Prema najnovijim informacijama saznajemo kako su za Bojana ozbiljno zagrizli San Antonio Spursi. DeMar DeRozan je na listi za ‘odstrel’, nakon što je stigao u razmjeni s Toronto Raptorsima, nije se iskazao u toj mjeri gdje može predstavljati igrača koji čini razliku. Najveća kritika kad je riječ o njegovoj igri jest nedostatak šuta za tricu što je posebno važno u današnje vrijeme NBA lige.

Spursi u ovom trenutku nemaju novca koji bi mogli ponuditi Bogdanoviću stoga je ključno riješiti se DeRozana i njegovog 27 milijuna dolara teškog ugovora. Time bi se rasteretio salary cap, a dobar dio tog novca potrošio na hrvatskog reprezentativca.