Shiffrin za povijest, Ljutić bez bodova

Matija Habljak PIXSELL via Xinhua via Guliver

Nakon 25. mjesta u prvoj vožnji veleslaloma u talijanskom Krontplatzu, Zrinka Ljutić nažalost nije uspjela završiti utrku i tako je ostala bez novih bodova u Svjetskom kupu. Rekordnu 83. pobjedu upisala je Amerikanka Mikaela Shiffrin čime je prestigla sunarodnjakinju, Lindsey Vonn kao najuspješnija ikad.

U talijanskom Krontplatzu žene su vozile sedmi veleslalom sezone, a nije novost ni senzacija da je petu pobjedu upisala Amerikanka Mikaela Shiffrin. Tim poduhvatom prestigla je sunarodnjakinju Lindsey Vonn s kojom je do danas dijelila tron Svjetskog kupa po broju pobjeda, a danas je sa svojom 83. ostala sama na vrhu. Shiffrin se tako približila i apsolutnom rekorderu, Ingemaru Stenmarku, koji je slavio u čak 86 utrka Svjetskog kupa.

Shiffrin je do pobjede stigla s najboljim vremenima u prvoj i drugoj vožnji, a jedina ozbiljna konkurentica na stazi Erta bila joj je Švicarka Lara Gut-Behrami koja je za Amerikankom zaostala za 45 stotinki. Već trećeplasirana Talijanka Federica Brignone je zaostala gotovo sekundu i pol (+1.43) za pobjednicom.

Nažalost, naša Zrinka Ljutić nije uspjela završiti drugu vožnju, ključnu pogrešku napravila je vrata prije cilja i tako ostala bez novih bodova u ovoj disciplini. Talentirana 18-godišnja Ljutić po prolaznim vremenima je stajala odlično i prava je šteta što je platila danak neiskustvu.

Ipak, nova prilika za popraviti bodovni konto već je u srijedu, dan prije Zrinkinog 19. rođendana, kada se na istoj stazi vozi još jedan veleslalom. Ljutić je inače prve bodove u ovoj disciplini upisala prije 16 dana u slovenskoj Kranjskoj gori.

Shiffrin je današnjom, petom veleslalomskom pobjedom u ovoj sezoni, preuzela vodstvo u redoslijedu za Mali kristalni globus sa 500 bodova, 49 više od Talijanke Marte Bassino. Trećeplasirana Gut-Behrami zaostaje za Amerikankom za 63 boda.

U redoslijedu za Veliki kristalni globus Shiffrin je sakupila 1417 bodova, a na drugo mjesto se probila Gut-Behrami koja ima 861 bod. Treća je Slovakinja Petra Vlhova sa 846 bodova.

Komentari

Vaš komentar