Pehare na EP-u u Splitu izradili su studenti

Cropix

U Spaladium Areni atmosfera se zahuktava i polako se približavamo vrhuncu Europskog prvenstva te završnim utakmicama.

Jedan od najljepših suvenira koje svaki sportaš ili sportašica mogu ponijeti s jednog velikog natjecanja su medalje, odnosno pehari. Na inicijativu Hrvatskog vaterpolskog saveza i sa željom da mladi hrvatski umjetnici budu tvorci pehara za Europsko vaterpolsko prvenstvo, u suradnji s Klesarskom školom Brač i s Umjetničkom Akademijom u Splitu, pokrenut je projekt izrade pehara za najbolje vaterpolistice i vaterpoliste u četiri kategorije. Nakon nestrpljivog iščekivanja, trofeji su danas “uplivali“ u Spaladium Arenu.

Jedinstvena priča o peharima u četiri kategorije u ženskoj i muškoj konkurenciji: pehar pobjednika, pehar najboljeg vratara, pehar najboljeg strijelca te pehar najboljeg igrača, ide ovako. Odsjek Kiparstva Umjetničke akademije u Splitu proveo je među studentima interni natječaj za dizajniranje idejnog i vizualnog rješenja. Ideja je bila da nagrade budu izrađene od bračkog kamena, a studenti su u tu svrhu uz svog mentora trebali pri dizajniranju rješenja uzeti u obzir datosti i karakteristike samog materijala kao i funkcionalnost i estetsku dimenziju rješenja. Za ovaj projekt bilježi se iznimna zainteresiranost talentiranih umjetnika, a tvorci najboljih rješenja, odnosno pehara su:

Pehar pobjednika (M i Ž), WINNERS – Ružica Rimac

Pehar najboljeg golmana (M i Ž), BEST GOALKEEPER – Petra Perković
Pehar najboljeg strijelca (M i Ž), BEST SCORER – Roko Rebić
Pehar najboljeg igrača (M i Ž), MVP – Roko Rebić

Navedena studentska umjetnička rješenja su zajedno s modelima nagrade poslana u Srednju klesarsku školu Brač gdje su izrađena u bračkom kamenu.

Polufinale koje igraju Hrvatska i Italija na rasporedu je večeras od 20.30 sati, prijenos je na SK HD.