Čilić u osmini finala US Opena: ‘Bila je teška borba’

Grand Slam 4. ruj 20229:03 > 9:04 0 komentara
REUTERS/Dylan Martinez

Marin Čilić (ATP - 17.) je u trećem kolu na US Openu svladao Britanca Daniela Evansa (ATP - 23) sa 7:6, 6:7, 6:2, 7:5.

Čilić se pobjedom nad Evansom 7-6(11), 6-7(3), 6-2, 7-5 plasirao u četvrto kolo US opena.

Čilić kaže da je ulazak u osminu finala US Opena za njega veliki rezultat, a pohvalio je i Dana Evansa za veliku borbu i kvalitetan meč.

“Rekao bih da mi je ovo najbolji turnir u karijeri ovdje na US Openu. Ne samo nakon 2014., nego sve ukupno. Sjajan je osjećaj svaki put kad dođem ovdje. Bila je ovo teška borba, prvi set je mogao otići na bilo koji način. Druguisam izgubio i to je bio ključni trenutak. Zatim sam napravio nekoliko strateških pogrešaka na kraju tog seta. U trećem sam setu okrenuo trenutak na svoju stranu. Sjajna borba i svaka čast Evansu”, rekao je Marin Čilić.

“Ne bih rekao da je Dan dominantan u odnosu na druge momke, zbog stvari poput servisa, forhenda… Ipak, sve je učinkovito. Njegova služba je učinkovita. Pozicioniranje također, priprema za sljedeći udarac. Kada igrate protiv njega u tri seta, on može servirati backhend slice, čip. Morate igrati ne samo dobar tenis da biste ga osvojili, nego i imati sjajnu strategiju u tim poenima, u ključnim trenucima”, dodaje Hrvat.

Sljedeći Čilićev suparnik je Carlos Alcaraz, za kojeg je Marin rekao da je poboljšao svoje praćenje terena, te da je njegova kreativnost fantastična.

“Možda najbolji na tourui. Uspoređujući ga s Rafom, fantastično se prilagođava svakoj situaciji. Carlos je nevjerojatan kad je u kadru. Ima toliko opcija s forhendom… Napredovao je, ima stabilnost u razmišljanju kada se igraju veliki poeni i sada vjeruje svojoj igri,” kaže Čilić.