Novi izazov za Lokosice: ‘One nam moraju biti role model’

Rukomet 23. ruj 202211:19 0 komentara
Petter Arvidson BILDBYRAN via Guliver

U trećem kolu Lige prvakinja RK Lokomotiva Zagreb dočekuje u subotu u Domu sportova ŽRK Budućnost BEMAX iz Podgorice.

Trener Lokomotive Nenad Šoštarić za suparnice kaže da igraju odličnu obranu i da bi kao ekipa mogle poslužiti kao uzor njegovim igračicama.

Budućnost za ovu našu današnju ekipu mora biti role model, tj. uzor. Prošle godine su krenule u Ligu prvakinja s mladom ekipom i u početku gubile s velikom razlikom. No, tijekom sezone su došle do toga da su na kraju osvojile šest bodova, a Podravka, koja ih je na startu uvjerljivo pobijedila, ostala je na ta dva boda. U međuvremenu su im neke igračice otišle, ali neke su im i došle. Glavna stvar u njihovoj ekipi je to što se zna tko što radi. Zna se da je šefice Milena Raičević, da je Attingré na golu, da je na desnom krilu De Castro iz brazilske reprezentacije, da je tu Pletikosić i da su one vođe ekipe. Druga stvar je njihova odlična obrana, što je kod njih već tradicija, i ta je obrana ponekad na granici grubosti. Ove godine igraju 5-1 obranu jer to odgovara njihovom profilu igračica. Igraju agresivno, mijenjaju jednu ili dvije igračice, i onda ove mlađe odrađuju svoj posao da bi u fazi realizacije uvijek na sebe preuzele odgovornost one starije i iskusnije. Treba još reći da su na utakmicu u Tursku putovale tri dana autobusom jer nije bilo avionske linije i onda pobijedila Kastamonu s 13 pogodaka razlike. To je to o čemu pričam”, rekao je Šoštarić.

Pivotkinja Marija Kaluđerović također ističe dobru obranu Budućnosti, ali se nada da će ona i suigračice moći uzvratiti istom mjerom.

“Budućnost je mlada ekipa, predvođena s tri ili četiri iskusnije igračice i one su ključne. To su vratarica Attingré, Pletikosić, De Castro i Raičević. Kod Budućnosti je već godinama najvažnija igra u obrani, iz te dobre obrane postižu lagane golove iz kontre, ali imaju i jako dobro postavljen napad. Nadam se da ćemo mi biti puno bolje nego u Norveškoj, odigrati dobru utakmicu i dohvatiti pozitivan rezultat. I naš trener potencira čvrstu obranu, govori nam da iz obrane sve kreće i tome je uistinu tako. Budućnost krasi velika borbenost i požrtvovnost u igri, ali nadam se da ćemo i mi uzvratiti istom mjerom”, rekla je Marija Kaluđerović.

Utakmica u Domu sportova u subotu počinje u 18 sati.