Štimac: Nepravedno su mi oduzeli da vodim Hrvatsku

Hrvatska 24. sij 202314:16 > 14:17
Amlan Biswas/Pacific Press

Igor Štimac gostovao je u Podcast Inkubatoru zajedno s bivšim reprezentativnim kolegom Silviom Marićem te je kao i uvijek imao zanimljivih priča i analiza za hrvatsku javnost. Ipak, veoma je zanimljivo kako je komentirao promjenu na izborničkoj funkciji, rekao je da su dovođenjem Kovača umjesto njega "žrtvovali tele za jednu šniclu".

Također, Štimac je ustvrdio da Hajduk definitivno vodi “sekta”, nakon što je klub odlučio da će isključivo članovi moći kupiti ulaznice za Hajdukove utakmice.

Izbornik indijske nogometne reprezentacije, Igor Štimac je u dva sata ispričao puno toga zanimljivog sportskoj javnosti.

Na pitanje voditelja o tome kako nakon mnogo vremena gleda na svoj izbornički mandat, Štimac tvrdi da je na poziciju izbornika došao u najgorem mogućem trenutku te da je Hrvatska tada imala najgoru moguću grupu.

To su bili najgori mogući uvjeti u povijesti hrvatskog nogometa, vladala je raslojenost, negativizam, čak bi rekao rušilački pohod na kuću nogometa. Izborniku je jako teško raditi u tim uvjetima, sreća da sam ja u tim trenucima bio pribran i da sam u prvih šest utakmica uspio osigurati Hrvatskoj tu drugu poziciju. Na kraju mi je teško jer su ljudi s kojima sam krenuo u projekt “radi šnicle žrtvovali tele”.

Na pitanje na koga misli Štimac dodaje: “Pa na predsjednika i izvršni odbor koji je tada odlučio prihvatiti moju ponuđenu ostavku, koju nisam ponudio očekivajući da će me smijeniti, već zbog pritiska javnosti, a očekivao sam podršku jer sam ostvario ciljeve koje su mi dali te izborio baraž, a u baražu je Hrvatska uvijek prava, tu vam ni ne treba izbornik. Nepravedno su mi oduzeli pravo na ono što sam zaslužio, a to je da vodim Hrvatsku na velikom natjecanju. Zašto sam rekao da su zaklali tele radi šnicle? Oni su si odlučili kupiti mir s Nikom (op.a. Niko Kovač), al se pokazalo da on tada nije bio taj, a siguran sam da bi ja s tom generacijom napravio nešto više, čak bi se usudio reći da smo imali bolji kadar nego u Rusiji i Kataru”.

Nakon reprezentacije, došli su na temu kluba u kojem je Štimac obavljao gotovo sve funkcije, od igrača, trenera pa do sportskog direktora, radi se naravno o Hajduku. Na pitanje kako vidi današnje stanje u Hajduku i oko Hajduk, Štimac je bio izrazito negativan.

Ovo danas što Hajduk jeste, to nije Hajduk. Pogotovo s ovom diskriminaturnom odlukom, gdje je potvrđeno, ono što sam ja govorio još prije nekoliko godina, što mnogi govore, a to je da se radi o sekti. S odlukom da ulaznicu za utakmicu može kupiti samo član udruge “Naš Hajduk“, dakle sad je potvrđeno da se ne radi o narodnom klubu, to više nije Hajduk. Radi se o određenima koji žele imati privilegiju samo za sebe i ne dozvoljavaju da se drugačije misli i da drugačije voliš Hajduk. Ovdje se radi o slobodama, o ljudskim pravima, da udruga koja je manjinski vlasnik zabranjuje milijun navijača Hajduka da pogledaju utakmicu.

Komentari

Vaš komentar