Drugi poraz Hrvatske, u srijedu protiv Tajlanda

Odbojka 27. ruj 202219:03 > 19:04
Piotr Matusewicz / PressFocus /NEWSPIX.PL via Guliver Images

Hrvatske odbojkašice doživjele su i drugi poraz na Svjetskom prvenstvu. U poljskom Gdanjsku izgubile su od Dominikanske Republike 3:0 u setovima...

Nakon poraza od Poljske (3:1), hrvatske odbojkašice ubilježile su i poraz od karipske selekcije, koja spada u sami svjetski vrh. Po setovima je bilo 25:20, 26:15 i 25:21.

U prvom setu naše su se dobro držale do 17-18, kada Dominikanke serijom 4-0 odlaze na 22-17 i dobivaju set. U drugom setu nakon 12-15, Hrvatice su dobile svega tri poena dokraja, a u trećem setu je uslijedilo jedino hrvatsko vodstvo (2-1), no nakon toga Dominikanke opet preuzimaju kontrolu, iako su se izabranice Ferhata Akbasa držale posve blizu.

Kod Hrvatske Samanta Fabris imala devet osvojenih poena, Lucija Mlinar je imala osam, a Laura Miloš sedam poena, dok je Dominikanke predvodila Ganeida Gonzalez s 14 poena.

Sljedeću utakmicu će hrvatske odbojkašice odigrati u srijedu (14 sati, SK3) protiv Tajlanda, a u četvrtak (17.30 sati) slijedi ogled protiv protiv Turske. Posljednji nastup u skupini imat će u subotu, 1. listopada (17.30 sati), protiv Južne Koreje.

U drugu fazu natjecanja plasirat će se po četiri najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupina, koje će formirati dvije skupine po osam ekipa.

Nakon toga će četiri najbolje reprezentacije izboriti plasman u četvrtfinale. Sve utakmice možete pratiti na Sport Klubu.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Komentari

Vaš komentar