Zekić se oprašta: ‘Treba uživati, to ili voliš ili ne voliš’

Slaven Belupo

Nogometaši Slaven Belupa u subotu protiv Istre u Puli zaključuju prvoligašku sezonu i opraštaju se od trenera Zorana Zekića...

Još prije mjesec dana Zekić je najavio da po završetku sezone odlazi iz Slaven Belupa. Na kraju će možda završiti tek na osmom mjestu, na kojemu se sada nalazi, no većim dijelom sezone bio je u gornjem domu tablice i sve do prije par kola konkurirao je čak i za Europu. U tom kontekstu, sezona je bila uspješna. Ako ništa, nije se ni u jednom trenutku strahovalo za ostanak.

No, sada je došlo vrijeme za rastanak. U subotu 27. svibnja u Puli Koprivničani gostuju kod Istre (16.30) u posljednjem, 36. kolu SuperSport HNL-a.

“Raspoloženje je dobro. Mislim da će igrači biti fokusirani, bez obzira na to što je riječ o posljednjoj utakmici sezone, da će biti profesionalni i na dobroj razini”, rekao je u najavi susreta Zekić.

Iako je ovo utakmica koja Belupu ne donosi ništa, a trener ionako odlazi, Zekić zaziva dobar pristup svojih igrača.

“Dok igraš nogomet, trebaš uživati u tome! To ili voliš ili ne voliš, a sve drugo je za mene iščašeno razmišljanje. Naravno, nismo svi iste glave, ali to je jedini put… Imat ćemo ovaj put na klupi i dosta juniora, vjerojatno će neki od njih dobiti i priliku na Drosini.”

Zekić je istaknuo da mu nije nevažno u kakvom će se stilu oprostiti od klupe Belupa.

“Svaka utakmica je jako bitna. Moramo biti disciplinirani, nadam se i puno opasniji i spremni da se to ne pretvori u nešto u što se ne bi smjelo pretvoriti, a što se ponekad momčadima zna dogoditi. Siguran sam da se i moji igrači na najbolji mogući način žele oprostiti od sezone, kao i oni koji odlaze iz kluba. I meni je to bitna utakmica, posljednja na klupi, i nije mi nevažno kako će završiti.”

Ovo je HNL raspored za posljednje kolo.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare