‘Vraća se Kalinić, moramo prenijeti nivo igara s Poljuda’

Hrvatska 8. ruj 202212:54 > 12:54
AP Photo/Anton Uzunov

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas najavio je utakmicu sa Šibenikom na Šubićevcu u petak od 20 sati u sklopu 9. kola SuperSport HNL-a.

“Moramo nastaviti na tragu pobjede protiv Slaven Belupa, ne smijemo ići ispod toga. Ta tri osvojena boda moramo potvrditi u Šibeniku. Naravno, neće nam biti lako. Šibenik ima potpuno drugačiju momčad u odnosu na prošlu sezonu, a tada su nas radili dosta problema. Ova utakmica je derbi, bit će teška, borbena, bit će to bitka baš za svaku loptu. Međutim, moramo se nametnuti kroz posjed, kontrolirati utakmicu da zabijemo i izborimo pobjedu”, rekao je Dambrauskas.

U zadnjem kolu Šibenik je remizirao s Osijekom 1:1.

“Teško je ovu utakmicu gledati u kontekstu drugih susreta Šibenika. Zbog statusa lokalnog derbija ova utakmica ima posebno značenje. Osjetio sam to prošle sezone kada Šibenik nije u najboljoj formi dočekao susret s nama no igrači Šibenika su protiv nas bili na maksimumu. Uvjeren sam da će navijači na tribinama i pred televizijom gledati veliku borbu.”

Hajduk je s druge strane na Poljudu pobijedio Slaven Belupo 5:1.

“Uvijek je dobro pobijediti, bilo je još više dobrog raspoloženja i glasnija atmosfera u svlačionici nakon tog susreta. Zadovoljan sam zbog tih pogodaka, ali bio bih sretniji da smo ih ravnomjernije raspodijelili na ta dva poluvremena, da smo dva-tri zabili u prvom poluvremenu, a ne da smo ih sve zabili u drugom dijelu nakon što smo na pauzu otišli rezultatom 0:1. Morali smo biti precizniji, konkretniji u prvom poluvremenu. Napunili smo se dodatnim samopouzdanjem, ali svaka utakmica je nova priča i moramo fizički i mentalno potpuno biti na visini zadatka. Nivo igara koji pokazujemo na Poljudu moramo početi prikazivati i na gostovanjima.”

Nema Dine Mikanovića zbog ozljede, nakon odrađene pauze zbog žutih kartona u kadru je opet Anthony Kalik, a na gol bi se trebao vratiti kapetan Lovre Kalinić koji se oporavio od ozljede.

“Situacija je dobra. Lovre je jučer trenirao, ako se nešto ne promjeni do utakmice bit će u sastavu. Ostali igrači su zasad zdravi i spremni.”