Velika čast: Vatreni će posjetiti Papu u Vatikanu

Nogomet 25. svi 202321:08 1 komentar
AP Photo/Darko Bandic via Guliver Images

Hrvatski nogometni savez priprema se za skorašnji završni turnir Lige nacija u Nizozemskoj, ali pored toga u planu ima još jedan veliki događaj...

Kako donosi prilog Nove TV, hrvatski reprezentativci uskoro će prvi put otputovati u Vatikan na audijenciju kod pape Franje.

“U stalnoj smo komunikaciji s Nadbiskupijom, ali i s našim veleposlanstvom u Vatikanu, koje nam je zaista od velike pomoći. U principu, to je sve pripremljeno”, otkrila je tim menadžerica reprezentacije Iva Olivari.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak dodao je:

“Možemo zahvaliti i nadbiskupu Kutleši, koji je pomogao u organizaciji ovog susreta. To je ideja igrača još nakon Svjetskog prvenstva u Katru. Evo, sada su se sve okolnosti poklopile da do tog susreta dođe i jako mu se veselimo. Što se poklona tiče, o tome smo razmišljali i imamo nešto spremno, ali to ćemo ipak ostaviti prvo da vidi Papa.”

A što se samog nastupa na završnici Lige nacija tiče, okupljanje reprezentacije je 5. lipnja u Zagrebu, nakon čega Vatreni putuju u Rijeku gdje će biti do 11. lipnja. Nakon toga idu u Rotterdam gdje ih 14. lipnja čeka utakmica polufinala protiv domaćina Nizozemske.

Finale je 18. lipnja također u Rotterdamu, a sve utakmice možete pratiti u izravnom prijenosu na Sport Klubu.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.