Tuchel blokirao transfer svog igrača: Moram misliti na klub

Nogomet 23. srp 20229:47
REUTERS/Chris Radburn via Guliver

Barcelona je 20. srpnja uspjela postići dogovor s Chelseajem za transfer Cesara Azpilicuete, ali pojavio se Tuchel.

Cesar Azpilicueta, kapetan londonskog Chelseaja, već je kovao planove za prelazak u Barcelonu, no trener londonske momčadi Thomas Tuchel blokirao je transfer.

Barcelona je 20. srpnja uspjela postići dogovor s Chelseajem za transfer Cesara Azpilicuete, javljaju španjolski mediji.

Španjolski defanzivac je u posljednjoj godini ugovora s Chelseajem, a Barcelona je za transfer ponudila pet milijuna eura.

Thomas Tuchel blokirao je ovu transakciju iako se i sam nogometaš želi preseliti na Camp Nou.

“Ovo je teška situacija, jer ne želim Azpiju dati ono što želi. U nekom trenutku, radi se o tome što mi želimo. Znam koliko smo se borili da dovedemo Kalidoua Koulibalyja, vrlo važnog igrača za Napoli i reprezentaciju.

Imamo španjoklskog reprezentativca koji je kapiten Chelseaja. Vidim ga na istoj razini kao Koulibaly i ne mislim da ga Barcelona vidi na toj razini. Nerado mu ne dajem ono što želi jer je on vrlo važan igrač za nas.

Ne razmišljam o drugim klubovima, fokusiran sam na potrebe Chelseaja. Rekao sam mu to direktno, iako ga osobno razumijem. Ali, nisam u ovoj poziciji da mu samo tako dam ono što želi.

Ja sam menadžer Chelseaja i dat ću sve od sebe za Chelsea. Nije mu se svidjela moja poruka, ali je razumio. Azpiju je teško.

Prvog rujna, kada se stvari smire, siguran sam da će Azpi za nas igrati na najvišoj razini. Da, malo sam uznemiren onim što Barcelona radi. Ali, pokušavam učiniti sve za Chelsea”, rekao je Tuchel.