Švicarci o Šimiću: Je li na početku velike karijere?

Nogomet 23. sij 202313:20 > 13:20
Manuel Geisser via Guliver

Švicarski Blick raspisao se o Roku Šimiću koji je u svom debiju zabio dva gola za Zurich i spasio ih od poraza protiv Luzerna.

Šimić je ušao u 77., a Šimić je zabio u 89. za smanjenje prednosti Luzerna 2:1 i onda četiri minute kasnije za izjednačenje 2:2.

Mladi Hrvat je došao na posudbu u Zurich iz RB Salzburga. Blick piše kako “navijači Zuricha slave svog novog heroja” i pitaju se je li “na početku velike karijere.”

“Šimićev stil igre odgovara filozofiji Salzburga. Puno trči i pritišće, dinamičan je i snažan. Ne vjeruju samo u Salzburgu da će imati sjajnu karijeru, već i u domovini Hrvatskoj. Trebao bi nastaviti tradiciju kvalitetnih napadača. Stalno ga uspoređuju s Marijom Mandžukićem, piše Blick.

Naveli su i da je Šimić na posudbi u Lieferingu prošle sezone zabio 19 golova u 24 nastupa.

“Pokušava se probiti na klupskoj razini. Debi u Zurichu bio je više nego uspješan. Potvrdi li početni dojam, trener će ga ubrzo staviti od prve minute. U svakom slučaju, nositelji igre, Okita i Tosin, moraju braniti svoje pozicije. Šimić je upozorio i protivnike da ga ne smiju samo tako pustiti da puca. Još se pitaju kako je iz voleja pogodio za 1:2”, zaključuje Blick.

Komentari

Vaš komentar