(VIDEO) Vrsaljko: Ne mogu reći ne reprezentaciji

Šime Vrsaljko uoči rujanskih izazova reprezentacije oprostio se od Vatrenih, a u Maksimiru mu je danas uoči utakmice Hrvatske i Danske upriličena svečanost u njegovu čast.

Uoči izlaska na maksimirski travnjak kako bi dobio poklone HNS-a Vrsaljko je za Novu TV objavio odluku o povlačenju iz reprezentacije.

“Emotivno je, ne znam što bih vam rekao kako se osjećam. Ne znam što očekivati kada izađem na teren, ali donio sam odluku i sto posto sam siguran u to”, rekao je Vrsaljko pa dodao:

“U posljednje sam vrijeme intezivno razmišljao o tome, odluku nisam donio u kratkom periodu. Donio sam odluku da je to najbolje za mene, za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Mislim da sam donio pravu odluku.”

O najboljim trenucima u reprezentaciji je istaknuo:

“Bilo je puno trenutaka, ali izdvojio bih Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Energija, druženje, osjećaj igrača, doček u Zagrebu i Zadru.”

Na Svjetskom prvenstvu nastala je i kultna fotografija gdje leži na hrvatskoj zastavi.

“Bio sam stvarno umoran, taj trenutak je došao spontano. Sve je zabilježeno fotografijom koju ću zauvijek nositi sa sobom, cijeli svoj život.”

Povratak u reprezentaciju jednog dana, u nekoj drugoj ulozi?

“Reprezentaciji ne mogu reći ne. Ako se budem vraćao, pitanje je u kojoj će ulozi to biti. Kao trener, teško, ali vidjet ćemo koja će to uloga biti.”