Vatrenima pada vrijednost: Samo jedan igrač je napredovao

AP Photo/Francisco Seco via Guliver Images

Transfermarkt je započeo svoj redovni update - u sklopu periodičnog osvježenja portal je izvršio revalorizaciju pet hrvatskih reprezentativaca. Četvorici Vatrenih vrijednost se srozala, a jedan je značajno napredovao.

Očekivani pad doživio je Marcelo Brozović (30). Ove sezone za Inter gotovo uopće ne igra, a njegove predstave za Hrvatsku nisu ni približno impresivne kao prijašnjih sezona. Neumorni veznjak je u studenom prošle godine vrijedio 35 milijuna eura, a četiri mjeseca kasnije procijenjen je na 28 milijuna eura. Pad je to za 20 posto.

Veliki pad pogodio je i Bornu Sosu (25) koji ove sezone ne igra na nivou iz prošle kada je bio na meti mnogih europskih klubova. Prije četiri mjeseca Sosa je bio procijenjen na 20 milijuna eura, a njegova vrijednost sada je 15 milijuna. Pad je to za 25 posto.

Vrijednost je pala i Lovri Majeru. Naime, ovaj talentirani playmaker je prije četiri mjeseca vrijedio 22 milijuna eura, a njegova vrijednost srozala se na 20 milijuna eura. Pad je to od 10 posto.

Očekivani pad pogodio je i Mislava Oršića (30) koji se nikako ne može nametnuti u Southamptonu. Njemu se vrijednost srozala za 30 posto – s 10 milijuna eura pao je na sedam.

Dobre vijesti ostavili smo za kraj – riječ je o desnom beku Bayerna, Josipu Stanišiću. Stanišić se najprije nametnuo u minhenskom divu, a kvalitetne partije nastavio je pružati i u hrvatskom dresu. Njegova cijena je s osam milijuna eura skočila na 12. Skok je to od 50 posto.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare