Torcida se vraća na utakmice reprezentacije!

Nogomet 18. ožu 202322:391 komentar
GuliverImages

Prvi put nakon osvajanje svjetske bronce u Kataru hrvatska reprezentacija vraća se natjecateljskim utakmicama. U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo Dalićeve izabranike čekaju utakmice protiv Walesa (25. ožujka) i Turske (28. ožujka).

Utakmica protiv Walesa igra se na Poljudu, a na njoj bismo nakon dugo vremena mogli vidjeti i najvjernije navijače splitskog kluba – Toricidu. Podsjetimo, Torcida zbog neslaganja s HNS-om već dugi niz godina zaobilazi utakmice reprezentacije, a tijekom Svjetskog prvenstva 2018. zagovarali i navijanje protiv nacionalne vrste.

Iako službene poruke Torcide još nema, ali počela je kružiti interna poruka prema kojoj se najvjernije navijače Hajduka obavještava u povratku na utakmice Hrvatske.

“Nakon razgovora i sastanaka s ljudima iz grupe, donili smo odluku da se Torcida vraća na utakmice reprezentacije. U cilju nam je ići na utakmice, domaće i gostujuće, ka grupa, u što većem broju koji će, nadamo se, s vremenom rasti. Ljubav prema domovini nikad nije bila upitna, ali se zbog raznih događaja dovela do razine koju nitko nije htio. Uvik ćemo se borit i ukazivat na neispravni sustav.

Prva utakmica koja nam dolazi je utakmica na Poljudu kontra Walesa i na nju idemo u šta većem broju. Karte će biti u prodaji za sjever, kroz koji dan. Trenutnu kazališnu atmosferu na utakmicama reprezentacije, želimo vratit na staze stare slave, gdje se zdušno navijalo zajedno s ostalim Hrvatima. Nakon par utakmica stupit ćemo u kontakt sa drugim navijačkim skupinama, kako bi svi išli navijat ka Hrvati, bez mrkih pogleda i provokacija“, piše u spomenutoj poruci.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo možete gledati na programima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar