Modrić: Nisam donio nikakvu definitivnu odluku

Liga nacija 21. ruj 202217:07 0 komentara

Hrvatska će u četvrtak od 20.45 sati na Maksimiru u petom kolu Lige nacija ugostiti Dansku.

Utakmicu je najavio kapetan Luka Modrić.

“Drugo poluvrijeme u tom susretu je pokazatelj kako moramo igrati protiv Danske, nadam se da možemo ponoviti takvu utakmicu. Znamo da nas čeka težak susret protiv odlične ekipe. Taj drugi dio iz Danske treba nam biti putokaz”, započeo je Modrić pa se osvrnuo na šanse za Final Four Lige nacija.

“Liga nacija nije za nas uvijek išla u dobrom smjeru, nismo dobro krenuli i sada porazom od Austrije, ali vratili smo se u normalu i pokazali da smo odlična ekipa. Svaka utakmica je za nas važna, želimo dati maksimum. U zadnje tri smo bili kompaktni, što se od nas očekuje, u prilici smo otići na FInal Four, to želimo iskoristiti, bila bi to velika stvar za hrvatski nogomet. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa zadnjih godina, neće biti lako. Veselimo se utakmici, nakon dugo vremena igramo u Zagrebu, očekujem dobru atmosferu, igru i naš dobar rezultat.”

“Najbitnije je što smo svi zdravi, nema većih problema. Lijepo je okupiti se opet nakon lipnja. Atmosfera je dobra kao i uvijek, uživamo biti skupa. Dobro smo trenirali koliko je god malo vremena. Znamo što nam je raditi… Sretni smo što skupa nakon dužeg vremena.”

Ovog tjedna oprostio se liječnik Zoran Bahtijarević koji je istaknuo da Luka ostaje u reprezentaciji do Eura 2024.

“Liječni je bio jako emotivan u svojem oproštajnom govoru od reprezentacije, neću mu ništa zamjeriti. Nisam donio nikakvu definitivnu odluku, ima trenutačno puno bitnijih stvari, Liga nacija gdje možemo otići na Final Four i SP. Potom ću vidjeti kako to ide i donijeti odluku u dogovoru s najbližima, izbornikom i Savezom. Sad ne razmišljam tako daleko…”

Danska?

“Odlična je to momčad, njihova je najjača snaga grupa. Iako imaju jako dobrih igrača kao što su Eriksen, Höjbjerg i drugi, no ekipa je njihova najveća vrlina. Zajedništvo i borbenost. Mi ćemo morati biti isto takvi ako želimo napraviti dobar rezultat.”

Joško Gvardiol je sada najskuplji igrač Hrvatske na Transfermaktu…

“Lijepi su to podaci, ali najbitnije je što daje na terenu. Joško to radi fenomenalno od prvog dana, donio je veliku kvalitetu u obranu. Vidim da je super i samo treba nastaviti tako, ima još prostora za napredak. Na njemu je da radi i trenira, bitno je da je zdrav, da igra kako igra, a može i bolje. Koju će cijenu potom imati, vidjet ćemo.”