Mladi dinamovac oduševio Engleze: ‘Očitali su nam lekciju’

Reuters/Andrew Couldridge via Guliver

Polako se sliježu dojmovi u engleskim medijima nakon poraza njihove mlade reprezentacije od Hrvatske u prijateljskoj utakmici odigranoj u Londonu (1:2).

Golove za Hrvatsku zabili su Martin Baturina iz slobodnjaka te Dion Drena Beljo iz kaznenog udarca. Upravo je taj dvojac najviše impresionirao engleske medije.

Naime, Englezi posebno naglašavaju Baturinu i njegov stil igre koji obiluje lucidnim rješenjima. Naravno, impresionirao ih je i slobodni udarac koji je pospremio u maniri najvećih svjetskih majstora.

Drugi igrač na kojeg engleski mediji stavljaju fokus jest Dion Drena Beljo. Za ovog stasitog golgetera svojedobno je bio zainteresiran Leeds United, ali umjesto Yorkshirea Beljo je odabrao odlazak u Bundesligu.

Neovisno o tome što je riječ o prijateljskoj utakmici, engleski mediji i navijači dosta teško su primili ovaj poraz. Ipak, potpuno drugačijeg stava je izbornik U-21 reprezentacije Engleske, Lee Carsley.

“Bila je ovo lekcija koja nam je bila potrebna. Naravno da smo željeli pobijediti, ali nije loše niti izgubiti ako se iz toga izvuče pouka. Ne razumijem kritike na račun sastava s obzirom na brojne promjene. Ovo su utakmice u kojima svi trebaju dobiti prigodu. Hrvatska je odigrala baš onako kako sam očekivao, a ovaj poraz me uopće ne brine jer sam uvjeren da ćemo do početka Europskog prvenstva u lipnju biti u pobjedničkom izdanju“, rekao je Carsley.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare