‘Bilo bi normalno da me Dalić pozvao’

Nogomet 21. svi 202110:15 > 10:15
JAKUB ZIEMIANIN/ 400mm.pl / NEWSPIX.PL

Dante Stipica je u 30 utakmica poljskog prvenstva u čak 17 sačuvao mrežu netaknutom te je proglašen najboljim golmanom lige.

Bio je hrvatski golman jedan od najzaslužnijih što je Pogon nakon 20 godina izborio europska natjecanja. Stipica je Poljake oduševio kada im se na dodjeli obratio na poljskom jeziku.

“Za mene je stvar poštovanja sredine i kluba u kojem igraš naučiti jezik, pogotovo ako taj jezik nije težak, kao što poljski ne bi trebao biti nama Hrvatima. Malo truda i sve se može”, rekao je za 24sata.hr Stipica, koji ne odbacuje mogućnost da na ljeto ipak promjeni sredinu.

Dobre igre primijetili su mnogi, pa mu ponuda ne nedostaje, no poziv izbornika Zlatka Dalića nije dočekao. Poljaci ga često pitaju kako to da ga još nije dobio.

“Ne znam ni sam što im odgovoriti na to pitanje. Teško je to objasniti, normalno bi bilo da nakon kontinuiteta dobrih obrana u jednoj ozbiljnoj ligi i prestižnog naslova najboljeg golmana budem barem na širem popisu. Jedino što mogu reći je da nije do mene, ja sam svoje napravio na terenu.”