Marciniak zbog greške protiv Bayerna ostaje bez bogatstva, ali i prestiža?

Champions League 12. svi 202410:28 0 komentara
Maria Jose Segovia/DeFodi Images via Guliver

Greška u proceduru koja na kraju vjerojatno načelno i nije greška, skupo bi mogla stajati poljskog suca Marciniaka. On bi mogao ostati bez prve utakmice Eura, ali i finala istog natjecanja?!

Finale Uefinog superkupa između Reala i Atletica 2018., finale Svjetskog prvenstva u Katru 2022., finale lanjske Lige prvaka i finale lanjskog svjetskog klupskog prvenstva. Sve te utakmice imaju nešto zajedničko, a to je da je u njima dijelio pravdu Simon Marciniak.

Poljski sudac jako visoko kotira u organizacijama za delegiranje nogometnih sudaca, štoviše na glasu je najboljeg svjetskog suca, međutim propust u samoj završnici utakmice između Bayerna i Reala u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka ozbiljno je naštetio njegovoj reputaciji i statusu kod Fife i Uefe.

Nekoliko dana nakon utakmice stižu vijesti kako će Simon Marciniak i njegovi pomoćnici itekako skupo platiti pogrešku s tog dvoboja.

Naime, prema informacijama pojedinih uglednih novinara, Marciniak je prvotno delegiran za utakmicu otvaranja Eura u Njemačkoj, između domaćina i Škotske, ali Uefa ga sad navodno planira poslati na hlađenje.

Osim što će ostati bez ogromnog novca, Uefa će vrlo vjerojatno dodijeliti i finale nekom drugom sucu, premda je Marciniak praktički do jučer bio daleko najveći favorit za dijeljenje pravde u toj utakmici.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!