Kamenovali auto trenera u kojem su bili žena i djeca

Champions League 14. ruj 202215:48 0 komentara
REUTERS/Violeta Santos Moura via Guliver

Automobil u kojem je bila obitelj trenera FC Porta Sérgia Conceicaoa kamenovan je u utorak navečer dok je napuštao stadion Dragona nakon teškog poraza portugalskog kluba (0:4) od Bruggea u Ligi prvaka, izvijestili su lokalni mediji u srijedu.

Kako javlja sportski dnevnik Record, vozilo u kojem su se nalazili supruga 47-godišnjeg trenera i dvojica njegovih sinova našlo se na meti skupine navijača dok je izlazio iz stadiona. Navijači su bacali kamenje na automobil, čija su stakla bila razbijena, te vrijeđali putnike, ali ih nisu fizički ozlijedili, izvještava portugalski tisak.

U srijedu ujutro FC Porto osudio je ovaj napad na svojoj službenoj stranici.

“FC Porto u potpunosti osuđuje napad na obiteljski automobil Sérgia Conceiçãoa ispred Dragao stadiona. FC Porto također žali zbog nedostatka zaštite od strane vlasti i traži da se počinitelji ovog divljačkog čina brzo identificira i odgovara”, stoji na web-stranici aktualnog portugalskog prvaka.

Porto je trenutno treći u ligi, tri boda iza vodeće Benfice Lisabon. S druge strane, početak sezone u Ligi prvaka obilježila su dva poraza protiv Atlético Madrida (2:1) i Brugesa (4:0).

Bivši portugalski reprezentativac, Sergio Conceiçao počinje svoju šestu sezonu na čelu Zmajeva. Zajedno s bivšim trenerom Paris Saint-Germaina Arturom Jorgeom drži rekord po titulama osvojenim na klupi Porta s osam trofeja.