‘Zbog tog će na idućem SP-u biti još novih igrača iz HNL-a’

Hrvatska 26. sij 202320:41 > 20:42
Guliver images

Trener Slaven Belupa Zoran Zekić najavio je gostujuću utakmicu protiv Varaždina u petak od 17 sati.

Prvo je govorio o nadolazećem dvoboju.

“Sjeverni derbi je pred nama. Nemam takav osjećaj jer nisam iz ovog kraja, ali znam da utakmica ima posebnu težinu i poseban motiv nam ne treba. U Puli smo bili toplo-hladni, fali nam ritma, ali to je normalno, hvatat ćemo formu kroz prvenstvo, moramo samo biti ustrajni, koncentrirani i opasniji prema naprijed. Svaka utakmica je priča za sebe, sve su tu negdje, sve su neizvjesne i to me veseli”, rekao je Zekić.

Govorio je i o Varaždinu.

“Varaždin sam više puta pohvalio. Kovačević radi odličan posao i drago mi je zbog njega, bili smo zajedno na akademiji, pošten je i marljiv. Baš poput nas, nisu puno mijenjali, ali nije bilo ni potrebe jer su jako dobro izbalansirani, motorični, dinamični, igraju neopterećeno i očekujem da sutra svi uživaju u nogometu i dobrim potezima”, kaže Zekić.

Pitali su ga novinari i je li HNL liga slabija otkako su otišli Dion Drena Beljo, Mislav Oršić, Laszlo Kleinheisler i drugi…

“Fasciniraju me takve procjene. Otišla su tri-četiri dobra igrača, ali to se svake godine događa. Naša liga ja razvojna, klubovi žive od transfera, doći će neki novi, mladi klinci i to je tako kod svih.

To i je najveća kvaliteta HNL-a, fascinantno je da se izbacuje toliko igrača na maloj bazi i u uvjetima u kojima svi radimo. I jače lige u Europi, a pritom ne mislim na pet najjačih, ne mogu se mjeriti s nama. Zbog toga će i na sljedećem svjetskom prvenstvu biti pet-šest novih igrača iz HNL-a”, zaključio je Zekić.

Komentari

Vaš komentar