Veliki ispit za Karoglana i Cosmija: Tko će ga proći?

Hrvatska 14. ruj 202210:43 > 10:43 0 komentara
Robert Matić / hajduk.hr/ Alessandro Garofalo/LaPresse (via Guliver)

Od 16.30 sati igra se zaostali Jadranski derbi. Na Poljud Hajduku stiže Rijeka.

Uoči susreta s Rijekom, Hajduk je ostao bez trenera Valdasa Dambrauskasa kojeg je zasad zamijenio Mislav Karoglan.

“Nisu ovo trenuci slavlja. Nemam puno vremena za pripremu utakmice. Znam što nam je raditi”, rekao je Karoglan, pa nastavio:

“Nekih promjena će biti, nešto i zbog prisile. Neki igrači nisu spremni. Svaki trener nosi svoju ideju, ali ne možeš igrače izbombardirati informacijama. Kolega Valdas je radio jako dobro. Važno je da momčad psihološki podignemo. Ja sam optimist.”

S druge strane, nije ni Rijeka u najboljoj situaciji. U ovoj sezoni upisali su samo jednu pobjedu u prvenstvu i to na otvaranju prvenstva protiv Šibenika. Trener Rijeke Serse Cosmi prvi put stiže na Poljud u ulozi trenera kluba u HNL-u.

“Znao sam za važnost utakmice protiv Hajduka i prije nego što sam stigao. Jako mi se sviđaju povijesna rivalstva. Ne samo ovdje u Hrvatskoj ili Italiji nego iz cijelog svijeta. Drugačije su to, posebne utakmice. Tako da sam znao da između Hajduka i Rijeke postoji to rivalstvo već dugi niz godina”, rekao je Cosmi pa dodao:

“Znam da se možda ova rečenica neće svidjeti mnogima, znam da je drugačija utakmica. Ali ova utakmica će usmjeriti nadolazeće. Za nas je svaki protivnik s kojim bismo se sutra sreli isti. Ali da, znam za rivalstvo i znam koliko je našim navijačima i gradu stalo do ove utakmice.”

Hajduk je sa sedam utakmica (dvije manje od Dinama, Varaždina i Belupa) četvrti na tablici s 13 bodova, dok je Rijeka posljednja s osam utakmica i pet bodova.