‘To me žalosti i nije dobro ako želiš rezultat u Europi’

Hrvatska 1. lis 202222:20
Mats Torbergsen/NTB via Guliver Images

Dinamo je s 4:1 pobijedio Slaven Belupo u 11. kolu SuperSport HNL-a, a dojmove je nakon utakmice podijelio trener Plavih Ante Čačić.

“Uvijek je teško odigrati kvalitetno nakon reprezentativne stanke. Sretan sam zbog tri boda. Iako je rezultat velik nismo lagano došli do pobjede. Sretno smo došli do vodstva, a onda je Slaven došao do poravnanja. Na kraju je do izražaja došla naša kvaliteta. Nije lako prebaciti se igračima u glavi nakon reprezentativnog izbivanja. Moram čestitati igračima”, rekao je Čačić pa dodao:

“Slaven Belupo je ove sezone u šest utakmica bez primljenog gola. Mi smo došli do zaslužene pobjede, ali dobro su stajali i bili su dosta agresivni. Bilo je dosta poteškoća, ali važno je da smo zadržali dinamiku. Kao što smo i ranije naglašavali, nama je nacionalna liga najvažnija.

Josip Mišić morao je biti zamijenjen zbog ozljede.

“To ćemo tek vidjeti. Nadam se da je riječ samo o oštećenju živca u stopalu i da će biti sve ok.

Dinamo je ove sezone u 11 kola zabio 34 gola.

“Impresivno je, ali mene žalosti veliki broj primljenih golova. Praktički u svakoj utakmici primamo gol, što nije dobro ako u Europi želiš ozbiljan rezultat. To je možda i cijena ofenzivne igre, ali pada nam koncentracija u nekim situacijama. Radimo na tome i vjerujem da će biti bolje.”

Plave u srijedu čeka gostovanje u Salzburgu u trećem kolu Lige prvaka.

“Dosad ih nisam podrobno pratio, ali od sada hoću, kao i moji suradnici. Učinit ćemo sve da složimo dobru igru. Neće nam biti lagano, pokazali su u ove dvije utakmice da se mogu nositi i protiv Chelseaja i Milana.”

Komentari

Vaš komentar