Sudačka komisija: Čulina je pogriješio pri drugom penalu

Hrvatska 7. velj 202314:001 komentar
HNK Hajduk Split

Puno prašine podiglo se protekli vikend u jadranskom derbiju gdje je Rijeka na Poljudu pobijedila Hajduk 2:1.

HNS se tim povodom osvrnuo na dva penala dosuđena za Hajduk u porazu 1:2 od Rijeke. Sudačka komisija smatra da je sudac Ante Čulina pogriješio dosudivši drugi penal.

“88. minuta: Sudac utakmice dosudio je kazneni udarac nakon incidenta kad branič HNK Rijeke sapliće suparnika s leđa unutar vlastita kaznena prostora. KNS HNS-a izazove ovakve prirode razmatra isključivo domenom prosudbe suca u terenu za igru i ne očekuje uključivanje VAR sudaca bez obzira na smjer odluke suca”, piše Sudačka komisija o prvom penalu. Za drugi smatra da se VAR nije trebao uključiti.

“90. +2 minuta: Incident u kaznenom prostoru HNK Rijeke nije prekršaj prema pravilima nogometne igre. Sudac u terenu za igru ispravno je procijenio duel dvojice igrača za loptu. Nažalost, nakon intervencije VAR suca i OFR pregleda snimke, promijenio je svoju odluku i dosudio kazneni udarac. Kontakt između braniča i napadača razmatra se kao posljedica borbe za loptu i vrlo je laganog intenziteta.

KNS HNS-a ovaj izazov ne smatra dostatnim za dodjelu kaznenog udarca. KNS HNS-a intervenciju VAR suca, koja inicira dosuđivanje kaznenog udarca, smatra neispravnom, neutemeljenom u pravilima nogometne igre i smjernicama KNS-a.”

Komentari

Vaš komentar