SKener: Čačić je svjestan da je ovo – kraj!

Hrvatska 15. ožu 202322:09 > 22:19
ZacxGoodwin via Guliver Images

Da je 'Laki malo nervozan' otkrile su izjave trenera zagrebačkog Dinama nakon poraza u Puli.

Neka Šimić potpiše ugovor, pa ćemo onda razgovarati” – ispalio je u svom, arogantnom stilu Ante Čačić, nakon što Dinamo treću utakmicu zaredom ne zna za pobjedu.

Nije Čačić ovom prilikom imao niti malo takta. To samo znači da je svjestan da su odlaskom Krešimira Antolića njegova akcije na maksimirskoj burzi naglo pale. A kriza, u koju je upala momčad, nakon što je “Dinamo postao narodni klub”, odnosno nakon što je Dario Šimić postao faktor u Dinamu, nešto je što ga samo brže može poslati na burzu.

Dario Šimić, nekadašnji Dinamov stoper,zadužen je za sportski sektor u post Mamićevoj eri, iako ugovor nije potpisao. Već se i dosta pisalo da Šimić na klupi zagrebačkog kluba ne vidi – Antu Čačića. No, bodovna razlika je toliko velika da Čačić nije otkaz dobio na parkingu stadiona Aldo Drosina. Iako, mu ove izjave nakon utakmice u Puli nikako neće biti saveznik u sljedećim satima, ne danima.

Dinamo, izuzev sjajne predstave protiv Hajduka, koji je u Maksimiru skinuo gaće prije sučevog zvižduka, ne izgleda dobro. Naravno, svi događaji u klubu i oko kluba su posljednjih mjeseci unijeli nervozu, stožer i igrači su također iščekivali rasplet prošlotjedne Skupštine. Otišao je Oršić, sada i Ademi, još ima igrača koji žele otići, što sugerira da u klubu postoji određena neizvjesnost. I sama najava novih ljudi da se u klubu neće toliko razbacivati s novcima, kao što je to bio slučaj u Mamićevoj eri samo po sebi nameće da će se ploča u Maksimiru sigurno okrenuti. Dinamovi igrači su imali sjajne ugovore, pitanje je što donosi sutra.

Ulazak u Ligu prvaka, pobjeda protiv Chelsea i još uvijek dominacija u odnosu na Hajduk koji je slabiji nego lani, te Rijeku i Osijek koji prolaze jedno vrlo turbulentno razdoblje, omogućilo je Čačiću da ostane na klupi. No, to je i zamaskiralo probleme koje Dinamo ima. Poprilična lutanja trenera, Ljubičić na krivom mjestu, Baturina koji je već sad morao biti glavni Dinamov igrač, Rukavina koji je zaslužio pravu priliku, Drmić kojeg je jesenas ‘zamrznuo’ i taj se još nije otopio. Vidljivo je da to nije šampionski hod, a broj od pet remija i tri poraza samo će potvrditi da tu nešto ne štima.

Šimić u svojoj bilježnici svakako ima – novo ime. Spominjao se Igor Bišćan, ljubimac BBB-a, koji je trenutno na poziciji izbornika mlade reprezentacije, ali i još neka imena, uglavnom mlađih stručnjaka. Ante Čačić je i sam svjestan da on nije budućnost Dinama, stoga je tako i danas reagirao. Očito je svjestan da se približio kraj.

U nedjelju će na maksimirski travnjak istrčati Rijeka Sergeja Jakirovića, trenera kojeg je Mamić želio na klupi umjesto Čačića. Mlad, studiozan, hrabar trener, koji gdje god je dosad radio napravio je pomak, imao je rezultate. Vjerujem da će u Maksimiru imati i poseban motiv. Tako da je derbi i prije nego što je počeo dobio je zanimljivu ‘predigru’.

Komentari

Vaš komentar