Rijeka kaznila igrače, oni se požalili sindikatu

Hrvatska 24. stu 202218:03
Stefan Jerrevang via Guliver Images

Slaba polusezona je iza Rijeke, momčad s Rujevice je nakon 17 odigranih kola tek na osmom mjestu ljestvice sa svega 15 bodova.

Cijenu svega toga platio je Serse Cosmi koji je otišao, a igrači Rijeke požalili su se sindikatu nakon što ih je klub kaznio.

Hrvatska udruga Nogometni sindikat objavila je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

“Zbog sve većeg broj poziva od strane igrača HNK Rijeka, izražavamo zabrinutost zbog pokušaja uvođenja prakse koja se davno prestala koristiti u hrvatskom nogometu. Stav HUNS-a po pitanju kažnjavanja igrača zbog loše izvedbe je jasan. Ustaljena praksa FIFA-ine Komore za rješavanje sporova DRC-a i CAS-a je takva da nema kažnjavanja igrača zbog tzv. subjektivnog kriterija, a to je loša izvedba.

HNK Rijeka je jedan od najvećih nogometnih klubova u Hrvatskoj i iskreno se nadamo da će postupati sukladno pravilima, propisima i svojoj tradiciji te da neće svjesno kršiti odredbe pravilnika i postupati protivno odlukama FIFA DRC-a i CAS-a. Naglašavamo kako HUNS stoji na raspolaganju svim svojim članovima s pravnim savjetima i pomoći”, stoji u priopćenju.

Komentari

Vaš komentar