Livaja: Igrao sam pod injekcijom. Dinamo? Nadamo se…

Hrvatska 2. tra 20238:01 > 8:01
Miro Gabela / Hajduk.hr

Napadač Hajduka Marko Livaja komentirao je pobjedu protiv Šibenika na Šubićevcu 3:2.

Livaja je u 45. zabio za 1:0, a onda asistirao Janu Mlakaru i Roku Pukštasu za iduća dva gola Hajduka.

“Ekipa je dobro djelovala 60 minuta, poslije smo imali black-oute koje imamo cijelu ovu sezonu. Ima još prostora za napredak, takve stvari se ne smiju dešavati. Najbitnije je da smo smanjili prednost Dinama na minus sedam, danas je bila važna jedino pobjeda. Drago mi je što sam uspio pomoći svojim suigračima, te što su Mlakar i Pukštas dali golove. Znam koliko im je bitno, koliko Mlakar pomaže momčadi, a Pukštas ima 18 godina i ne igra na svojoj prirodnoj poziciji. Kad se momčad dobro kreće naprijed, nije teško asistirati. Mi smo 60 minuta imali kontrolu, i to je dobar pokazatelj kako bismo trebali igrati u budućnosti”, rekao je Livaja nakon susreta.

Hajduk je mogao puno ranije riješiti utakmicu, ali si je zakomplicirao život u završnici.

“Uvijek je tako kad ne iskoristiš šanse. Dolček je dao fenomenalan gol, unio u momčad nervozu. Mi smo preiskusna momčad, ne smije nam se dešavati da utakmicu nakon 3:0 dovedemo u neizvjesnost. Moramo se malo i mi sami zapitati, nije do trenera, imamo igrače koji su igrali vani, imaju iskustvo i mislim da nam se to ne smije događati”, poručio je Livaja.

Livaja je bio upitan za nastup.

“Primio sam injekciju prije utakmice, nisam trenirao šest dana, malo je popustilo, nisam htio riskirati, izašao sam, nastavljam terapiju dalje. Razgovarao sam s doktorima u reprezentaciji, rekli su da nema smisla da se u dva dana neće popraviti. Zadnji trening prije Šibenika sam vidio da je ok, iako sam bio svjestan da neću moći 90 minuta. Fala Bogu, uspio sam pomoći momčadi.”

Za Dinamom sada Hajduk zaostaje sedam bodova.

“Sigurno je da se nadamo, imamo još jednu utakmicu na Poljudu protiv njih, ali moramo gledati sebe, ne smiju nam se dešavati ovakve utakmice i neizvjesnost koju smo sami sebi napravili. Sada nam slijedi Istra. Nadam se da ćemo naučiti na greškama koje smo radili u Puli i drugim utakmicama i osvojiti sva tri boda.”