Čačić poslao jasnu poruku: Ne treba dramiti!

Hrvatska 23. sij 202310:20 > 10:21
AP Photo

Trener Dinama Ante Čačić nije previše zabrinut zbog remija s Goricom (0:0) u nastavku prvenstva HNL-a.

Kaže Čačić da je zadovoljan tom utakmicom.

“Nedostajao nam je samo gol. I kvalitetnija rješenja u završnici. Bilo je nekoliko pokušaja Perića glavom i Drmića nogom, onaj udarac Šutala sjajno je obranio vratar Gorice. Nije nas htjelo… No, imali smo silnu energiju, fond trčanja bio je ogroman. Dobra je bila i povratna trka, no imali smo neka loša rješenja u samoj završnici. Trebali smo biti mirniji i lucidniji. Onda bi to bilo drukčije. Da, ja sam zadovoljan osim s činjenicom da nismo zabili”, rekao je Čačić za Sportske novosti.

Kazao nam je i da posljednje mjesto Gorice nije pravi pokazatelj stanja te momčadi.

“Doveli su četiri-pet novih igrača i stvarno su bili u kvalitetnom bloku. Puno lakše se braniti nego organizirano napadati. Konačno, otvaranje je nove polusezone, nije to uvijek tako lagano. Da nam, recimo, nije poništen onaj pogodak zbog prekršaja u začetku akcije, utakmica bi dobila neki sasvim drugi tijek. Onda bi se Gorica morala otvoriti i sigurno bi se pričala drukčija priča. Da je jedna lopta ušla u mrežu, promijenio bi se kompletni dojam o cijeloj utakmici.”

Nema nikakve negative, samo jedan osvojeni bod nije ga uopće uzdrmao.

“Ne treba dramiti! Takvi rezultati su dio igre. Ne može nas niti jedna pobjeda euforično dovesti u krivu ulicu, niti možemo zbog jednog neodlučenog rezultata izgubiti kompas”, zaključio je Čačić.

Komentari

Vaš komentar