Hajdukovo priopćenje o Buriću: 'Svjesni smo loše igre'

Hrvatska 4. stu 201916:53 > 16:58
HNK Hajduk / Youtube

Pritisak na trenera Hajduka Damira Burića zbog loših igara u posljednje vrijeme raste iz dana u dan. Posebice nakon dva uzastopna poraza. Jedan od njih se dogodio u osmini finala Kupa od Gorice, drugi u prvenstvu od identičnog protivnika.

Navijači traže Burićevu smjenu, a na takve zahtjeve je odgovorio predsjednik Hajduka Marin Brbić putem priopćenja na klupskoj stranici iako nije jasno je li iza trenera stao klub ili ultimatum da se igra mora popraviti u sljedećim utakmicama.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Svjesni smo opravdanog nezadovoljstva prikazanim igrama i rezultatima na gostujućim utakmicama ove sezone, kao i ispadanjem u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa te u 1. pretkolu Europske lige. Međutim, činjenica je i da je trener Damir Burić preuzeo momčad u delikatnom trenutku za Klub, a trenutno nakon 14 odigranih kola drži drugo mjesto na tablici, relativno blizu prvoplasiranom.

No, to ne umanjuje dojam da prikazana igra u određenim utakmicama nije na razini onoga što svi želimo. Stoga, očekujemo kako će trener Burić i njegova momčad već u nedjelju protiv Osijeka pokazati kako zaslužuje našu podršku.”

U pogledu Burićeve budućnosti zadnju riječ će imati njegov prijatelj Brbić, koji ga je i vratio na Poljud, kako navodi u “delikatnom trenutku za klub”, nakon smjene Siniše Oreščanina i najtragičnijeg poraza Hajduka, protiv malteške Gzire United.