Štimac: Fifa je pomogla Argentini, a Messi nije Maradona

Nogomet 26. pro 202210:27 > 12:03 1 komentar
Guliver Images

"Vidjeli smo i najbolju finalnu utakmicu vjerojatno u povijesti svjetskih prvenstava, bilo je doista napeto i uzbudljivo do posljednjeg trena. Nogomet je na kraju ipak pobijedio."

Igor Štimac za vrijeme SP-a nije davao izjave u našim medijima, bio je dio projekta praćenja najveće nogometne smotre u Indiji. Mumbai, inače šesti grad po veličini na kugli zemaljskoj je bio njegov centar.

“Bilo je dosta naporno, zahtjevno, s puno analiza, emisija, mogu reći da je to napravljeno na jednom visokom nivou. Do polufinala sam morao ostati tamo, utakmicu za broncu sam pogledao u Dohi”, počeo je Igor Štimac.

Katar, SP, kontroverze i dojam?

“Svi znamo što se događalo u organizaciji. Sve to naravno je jedno upozorenje da se ne ponovi, jer svaki ljudski život je prevrijedan. Uložili su puno, izgradili stadione, a prvenstvo je odigrano. Slika koja je išla u svijet sa samih stadiona i travnjaka je eto opravdala nivo SP-a.”

Kakav vam je bio nogomet?

“Nakon 1. kola sam bio zabrinut, no kako je turnir odmicao bilo je atraktivnih dvoboja, puno golova, igrača koji su na svoj način obilježili turnir. Vidjeli smo i najbolju finalnu utakmicu vjerojatno u povijesti svjetskih prvenstava, bilo je doista napeto i uzbudljivo do posljednjeg trena. Nogomet je na kraju ipak pobijedio.”

Pohvalili ste se s pogođenim sudionicama polufinala SP-a?

“U nas sam vjerovao, naravno da sam malo tu i navijački reagirao. Argentinu sam gledao dosta i prije turnira, znao sam njihovu snagu, a malo i karmu. Francuzi su s Mbappéom permanentni favorit i bez obzira na to što im je nedostajalo dosta igrača izgledali su moćno. Maroko mi je bio oduševljenje, ali njih sam baš zbog tog “dark horsea” stavio među četiri najbolje momčadi.”

Na kraju Argentina – tu je Štimac prekinuo pitanje.

“Ostat će ta jedna velika mrlja. Fifa je nažalost pomogla Argentini. Meni je to puno veći problem od cijele fame oko organizatora SP-a. Bez obzira na to što je Messi igrao dobro, što je reprezentacija koja je dobro posložena, gorak se okus neće moći isprati.”

Messi je ponovio Maradonu, za Argentince je to bilo vječno pitanje. Za vas?

“Nitko nije nogomet igrao kao Maradona. Svaka čast Messiju na dva divna nogometna desetljeća, na rekordima, trofejima, ali Diego je bio moćniji. Mogao je sam više, mogao je slabije momčadi učiniti velikim. Meni će ostati zauvijek broj 1.”

Zanima nas još, kako ste vidjeli Brazil?

“Ako im dozvoliš dosta prostora onda si sam sebi potpisao – krah. Vidjelo se to u našoj utakmici. Neymar je ekstra klasa, gol koji je kreirao protiv nas je nogometno savršenstvo”, zaključio je Štimac.

Komentari (1)

Prikaži sve komentare