Sučić: Kod mene u obitelji nema dinamovaca

GEPA pictures/ Mathias Mandl

Dinamo u srijedu gostuje u Salzburgu u trećem kolu Lige prvaka, a dvoboj su s domaće strane najavili trener Matthias Jaissle i hrvatski veznjak Luka Sučić.

“Znamo da je Dinamo jako dobra momčad, ali trener nam je sa svojim stručnim stožerom već dao neke naputke, tako da smo prilično dobro pripremljeni za ovu utakmicu. Naše prednosti? Sigurno taj naš presing koji stalno igramo, ali rekao bih i naš ofenzivni dio momčadi”, najavio je Sučić, prenosi 24sata.hr, pa dodao:

“Sigurno da je ovo sutra za mene posebna utakmica, ipak igram protiv hrvatske momčadi, ali u nju ulazim poptuno miran, kao u svaku drugu utakmicu. Obitelj je uvijek uz mene bez obzira gdje i protiv koga igrao, uvijek su na mojoj strani, a tako će biti i sutra.”

“Ma bit će to izjednačena utakmica, odlučivat će sitnice. Mi moramo biti spremni, jasno da želimo pobjedu. Radujem se sutrašnjoj utakmici, ali kod mene u obitelji nema dinamovaca. Da, prošlih sam dana bio u kontaktu s nekim dinamovcima s kojima sam u reprezentaciji, pričali smo o ovom dvoboju. I veseli me što ću igrati protiv svojih prijatelja.”

Najveći adut Dinama?

“Ma već sam rekao, po meni su Oršić i Petković dva najbolja igrača Dinama, iako je cijela njihova momčad jako dobra. Dinamo ima puno kvalitetnih pojedinaca, ali su Plavi dobri i na drugim dijelovima terena. Naš plan je od početka krenuti jakim presingom, igrati svoju igru i nadati se novoj pobjedi.”

“Moj cilj je nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali prvo se moram dokazati u klubu. Siguran sam da izbornik Zlatko Dalić prati sve igrače, a onda će vidjeti tko je u najboljoj formi”, zaključio je Sučić.

Potom je riječ dobio trener Jaissle.

“Mislim da je Dinamo snažna momčad, pobijedili su Chelsea, dominiraju u svojoj ligi. Dugi su niz godina prvaci, pa vjerujem kako će to biti izjednačena utakmica, ali mi želimo bodove u tom ogledu. Vjerojatno će sitnice odlučivati o pobjedniku. Kakve sitnice? Moramo paziti na prekide, to se uvijek kažnjava u Ligi prvaka. Moramo obratiti pažnju na obranu, Dinamo je odličan u tranziciji, bit ćemo spremni na to.”

“Hoće li naše dvije utakmice s Dinamom biti ključne? Nisam baš miljenik toga da se već nakon dva kola priča o tablici i tkoe tko će proći dalje, ali sigurno će ove dvije utakmice imati ključnu ulogu u tom smjeru. I Dinamo će biti prilično motiviran, tko tu uzme više bodova, može se nadati europskom proljeću.”

“Dinamo ima jako zanimljivih igrača, ali oni su vjerojatno malo prestari za naše skaute, haha. Ali da kojim slučajem tražimo starije i iskusnije igrače, sigurno bi nam bili zanimljivi Petković i Oršić, to su igrači koji rade razliku na terenu. No presretan sam i sa svojom momčadi.”

Komentari

Vaš komentar