‘Bjelica čeka otpremninu, meni je to žalosno gledati’

Hrvatska 10. kol 202219:14 > 19:16 0 komentara
AP Photo/Armando Franca via Guliver Images

Osijek je u posljednje četiri utakmice tek jednom remizirao te upisao tri poraza.

Već nakon blamaže protiv Kizilžara očekivao se odlazak Nenada Bjelice s klupe, no to se nije dogodilo ni nakon kasnijih kikseva protiv Slaven Belupa i Istre.

Bivši igrač Osijek Jurica Vranješ bez dlake na jeziku osvrnuo se na situaciju s Bjelicom.

“Već tjednima, mjesecima, pratim to ‘navlačenje’ koje se vuče još od prošle sezone… Nogomet se u svijetu igra zbog novca, ali ja sam bio uvjerenja sve do ove situacije, kada se netko ne želi odreći posla zbog novaca iako sve ide prema dolje, da kod nas još uvijek ima igrača i trenera koji rade iz ljubavi prema klubu. Ali izgleda da s ovim posljednjim potezom Nenada Bjelice, gdje on čeka otpremninu, ni kod nas više nije tako, da se sve radi isključivo zbog novca. I to je meni žalosno gledati, pogotovo jer je bivši veliki igrač velikog kluba. O.K., sada su tu mađarski vlasnici, ali Osijek je Osijek, naš klub… Zarađuje dva milijuna eura, a ništa mu ne ide, igrači ga više ne slušaju. Kada se podvuče crta, samo je bitan novac, i igračima i trenerima, više ljubavi nema i treba prihvatiti da je nogomet biznis. Ima li u tome morala, otići ili uzeti otpremninu? Izgleda je otpremnina bitnija bez obzira kako ide klubu”, rekao je za Sportske novosti Vranješ pa dodao:

“Igrači nisu glupi, trener više ne može motivirati momčad, ispali su iz Europe od koga su već ispali i na način na koji su ispali, nakon toga odigrali neriješeno s Belupom kod kuće, pa izgubili od Istre. Sve vuče jedno drugo, ta negativa… Kako zračiš, tako privlačiš. To je trenutno stanje u Osijeku. Ima u Osijeku onih koji jako dobro zarađuju, ali i igrača koji ne zarađuju tako dobro, a misle da bi trebali. Kada vide da im trener zarađuje puta 500 u odnosu na njih i ne želi se toga odreći, šalje se kriva slika. Ja njemu mogu samo čestitati što je sastavio takav ugovor s vlasnicima i što mu je to netko potpisao. Na tome mu skidam kapu. Ali, onda treba reći: ‘Došao sam ovdje zbog novaca, a ne iz ljubavi prema Osijeku. U pravoj situaciji u pravo vrijeme su me platili dva milijuna pa ako napravim nešto super, ako ne nikome ništa’.”

“Ako dolaziš iz ljubavi u Osijek onda tražiš normalnu plaću, naravno da nećeš raditi besplatno, ali stavi si onda u ugovor milijunski bonus ako osvojiš trofej, nikakav problem, zaslužio si… Njegovu plaću nema pola trenera Bundeslige, a rezultata nigdje. Ovo je jako loša slika po klub za ubuduće, i za igrače i za trenere.”